van der Horst

AKKA ASP maakt line-up's bekend

AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AKKA ASP heeft in de nasleep van de Blancpain GT Series testdagen op het circuit van Paul Ricard haar line-ups voor het seizoen 2018 bekend gemaakt. Zoals geweten runt het team maar liefst vijf Mercedes-AMG GT3 in de Endurance Cup en drie exemplaren in de Sprint Cup. Blikvanger is opnieuw Raffaele Marciello, recent bevestigd als fabriekspiloot voor AMG.
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
De topbezetting in de Endurance Cup is weggelegd voor de #88, die Marciello zal delen met Tristan Vautier en Daniel Juncadella. Het Franse team zal ook een PRO wagen runnen in de SMP kleuren voor Vitaly Petrov, Michael Meadows en Denis Bulatov. Jean-Luc Beaubelique, Mauro Ricci en Nico Jamin (#87) en Philippe Giauque, Eric Debard en een nog te bevestigen pro rijder (#89) bemannen de twee Pro-Am wagens. Nico Bastian, Jules Szymkowiak en Jack Manchester (#90) lijken dan weer een van de te kloppen trio's te worden in de nieuwe Silver Cup.

In de Sprint Cup vormen Marciello en Meadows opnieuw een duo, samen wisten ze vorig jaar al twee keer tweede te worden in het velbevochten kampioenschap. Jamin zal alvast plaatsnemen in de Mercedes-AMG #87 in PRO, terwijl Manchester en Bastian ook in de Sprint Cup de #90 de sporen geven (#90).

Foto's: SRO/Bogaerts & Racing International Photography




 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op woensdag 14 maart 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons