van der Horst

Alexander Wurz hangt helm aan de haak

Alexander Wurz
Alexander Wurz
Alexander Wurz hangt eind deze maand de helm aan de haak. De 41-jarige Oostenrijker die momenteel voor Toyota GAZOO Racing in actie komt in het FIA WEC schreef tweemaal de 24 Heures du Mans op zijn naam en stond gedurende zijn F1-carrière aan de start van 69 Grote Prijzen. Na 12 jaar in F1 en vervolgens 8 in LMP1 zal de FIA WEC 6 Hours of Bahrain zijn laatste wedstrijd zijn op zaterdag 21 november. De naam van de Oostenrijker werd nog even gelinkt aan een GT-zitje, maar zover kwam het dus niet.
Alexander Wurz
Alexander Wurz
“Ik heb veel om dankbaar en trots op te zijn. Mijn twee overwinningen in Le Mans zijn onvergetelijk en zullen er altijd tussenuit springen, samen met mijn podiumplek in Silverstone in nog maar mijn derde wedstrijd in de F1”, deelde Wurz mee. Ook over het moment waarop hij besefte dat het einde in zicht was, is hij zeer open. “In het merendeel van de 24 Heures du Mans waaraan ik heb deelgenomen heb ik aan de leiding gelegen. Maar nadat we vorig jaar na 15 uren aan kop te hebben gelegen moesten opgeven, was dat voor mij een enorm zware klap. Ik had zoveel energie en voorbereiding in 2014 gestoken dat ik het moeilijk vond om verder te gaan na deze opgave. In voorgaande jaren maakte dit mij sterker, maar dat was nu niet het geval.”

Wurz zal in de toekomst uiteraard niet stilzitten en heeft momenteel naast zijn raceactiviteiten al heel wat andere bezigheden. Zo ontfermt hij zich over de jeugd, veiligheid op de weg en het ontwerpen van circuits.

Foto's: Wurz & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 10 november 2015.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons