van der Horst

Alles wat u moet weten over de 24H Zolder 2021

Circuit Zolder in de avond
Circuit Zolder in de avond
Dit weekend staat de 43e editie van de 24 Hours of Zolder op het programma. De wedstrijd is steevast een van de hoogtepunten van het seizoen op Circuit Zolder en na een annulatie vorig jaar, is de wedstrijd dit jaar terug, zij het op een nieuwe datum. Het publiek en de VIP's zijn ook terug welkom, weliswaar met Covid Safe Ticket. Een overzicht van enkele nuttige zaken rond de Limburgse klassieker, één dag voor de start.
  • St. Paul
De planning voor de 24 Hours of Zolder heeft in de aanloop naar de wedstrijd enkele aanpassingen ondergaan. De start van de etmaalrace zelf is voorzien op zaterdag om 16.00u - een halfuurtje eerder dan anders - en de verdere details over de planning kwamen eerder deze week reeds aan bod. Voor de laatste versie van de timing, in downloadbaar PDF-formaat, zie:
-> 24H Zolder: Timing (PDF)
Mocht het uurschema wijzigen, passen we de link vanzelfsprekend voor u aan!

De 24 Hours of Zolder trekt steevast heel wat VIP's en publiek en tickets zijn op het moment van schrijven nog steeds verkrijgbaar. Voor een paddockkaart in het weekend moet u 40 euro neertellen in voorverkoop. Kaarten zijn zoals steeds te bestellen via TicketMatic, aan de kassa's aan de ingang van het Circuit betaalt u 45 euro.

U bent het ondertussen gewend van Autosport.be: voor elke editie maken we een handig overzicht van alle deelnemende teams, rijders en wagens. Bovendien plaatsen we bij elke wagen een handige foto zodat u de bolide ook op het asfaltlint eenvoudig kan herkennen, geen overbodige luxe met een startveld dat uit meer dan dertig wagens bestaat! 
-> Deelnemerslijst met foto's 

Naar goede gewoonte van het Belcar Endurance Championship, staat Raceresults ook tijdens de 24 Hours of Zolder in voor de tijdswaarneming. Via de website van RaceResults kan u bovendien ook de chrono's van de wagens en het verloop van de wedstrijd volgen. Om alle resultaten rechtstreeks op te volgen, volstaat het om hier te klikken:
-> Livetiming 24 Hours of Zolder

Op zaterdagmiddag is er in paddock #2 een handtekeningsessie voorzien en dat om klokslag 12u00. Stel uw middagmaal dus even uit als u een krabbel of een selfie wil met uw favoriete rijder!

De randanimatie blijft overigens niet beperkt tot de handtekeningsessie. Er zal een Limited Gridwalk georganiseerd worden vanaf 15.20 uur. Daar zullen ook de allereeerste Virtual Belcar-kampioenen gevierd worden met een prijsuitreiking voor zowel het hoofdkampioenschap als de kampioenen in de Zolder Touring Cup. Voor de mensen die graag op de avond uit de bol willen gaan is er dan weer een (gratis!) Red Bull Party met onder meer DJ’s Flowchief en Zohra in paddock 3, naast de Otobar. Het feestje start om 20 uur zaterdagavond en gaat door tot 3 uur in de nacht. Tot slot, voor zij die de wedstrijd vanuit de paddock volgen: er staat een groot LED-scherm aan de cateringzone achteraan de viptoren.

Zoals u van Autosport.be mag verwachten, zijn we vanaf donderdagochtend aanwezig in Circuit Zolder om voor u het laatste nieuws op te volgen. Ook voor de editie 2021 voorzien we u van uur tot uur van de laatste nieuwtjes en updates en net zoals de voorgaande edities hebben we op onze website een speciale pagina ingericht welke alle fotopagina's en artikels zal bevatten die we rond de 24 Hours of Zolder publiceren. Voeg dus zeker onze evenementpagina van de 24 Hours of Zolder toe aan uw favorieten!

De 24 Hours of Zolder maakt ook in 2021 weer integraal deel uit van het Belcar Endurance Championship. Bij de koninginnewedstrijd zijn er bovendien dubbele punten te verdienen, Net als de voorbije edities worden er weer (gehalveerde) punten uitgereikt na 6 en 12 uur. Op het einde van de race wordt dan nogmaals de volle puntenbuit uitgedeeld. Hierdoor zijn er maximaal 20 punten per divisie en 50 punten per klasse te verdienen, plus bonuspunten voor de snelste ronde en pole.

Bij elke uithoudingswedstrijd is een goed uitgekiende strategie van kapitaal belang, zo ook voor de 24 Hours of Zolder. De details uit de reglementen kennen kan het verschil maken tussen winst of verlies, vandaar dat we u ook graag een download aanbieden van het sportief reglement, het technisch reglement, het bijzonder reglement, de briefing notes (Engels) en het technisch reglement van de Porsche Endurance Trophy Benelux (Engels).

Wie de autosportliefhebber wil laten meegenieten van zijn of haar foto's of andere informatie op sociale media, kan daarvoor de hashtag van de 24 Hours of Zolder, #24HoZ, gebruiken. Voeg die dus toe aan uw tweetsfacebookberichteninstagram-posts... en ga de interactie aan met Circuit Zolder! Heeft u als fan of deelnemer opmerkingen voor Autosport.be? U kan ons zoals steeds bereiken via zowel TwitterFacebook als via ons oude vertrouwde contactformulier.

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op vrijdag 24 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons