van der Horst

Allure Team sluit zijn seizoen dubbel af met de Colson Racing for Michel Simul

VW Fun Cup - Allure Team
VW Fun Cup - Allure Team
Voor de laatste ronde van zijn kampioenschap 2014, heeft de VW Fun Cup een Première getoond op het circuit van Francorchamps, door de 2CV zes uur lang te begeleiden alvorens de nacht in te duiken. Een meer dan bevredigende mix van genres, die eindigde met een opmerkelijke tweevoudige winst van het Allure Team, maar ook en vooral door de bevestiging van het talent van het Colson Racing team for Michel Simul ...
Verleden zaterdag in Spa waren ze talrijk om hun ambities te tonen om het seizoen zo positief mogelijk af ​​te sluiten. Te beginnen met de # 260 McDonald's Racing van Fred Vervisch, Francis Bouillon en Marc-Olivier Van Oppens, die de race onmiddellijk startte met een geweldig duel  tegen de # 258 van de Italianen van 8 kS Corse Claudio Cappelli, Ottorino Zorza en Federico Sordini. Helaas, de acteurs van deze eerste actie hadden beiden pech: de # 260 kreeg problemen met de radiator, terwijl een elektrisch probleem de # 258 rijkelijk zou vertragen in zijn zoektocht naar een schitterende prestatie.
 
Er was niet meer nodig voor beide topteams van Team Allure om zich op de eerste plaatsen te bevinden en de rest van het peloton achter zich te laten. In deze prestigewedstrijd zou het trio van # 274 Allure Team 1, bestaande uit Fred Bouvy, Pierre Piron en de jonge Lorenzo Donniacuo de bovenhand hebben op hun teamgenoten van de # 277 Team Allure 2 Mondron Guillaume, Cedric en Fred Bollen Caprasse, zich troostend met de titel van vice-kampioenen 2014. Maar ongetwijfeld hebben de piloten van  Jean-François Olivier het verschil gemaakt op de helling van de Ardennen.  
 
Terwijl ze zich hadden kunnen tevreden stellen met een eenvoudige aanmelding aan de start om de trofee 2014 definitief te winnen, wilden Philippe en Eric Crosset Gressens, tenslotte zonder de diensten van hun zieke bereider Victor Colson, niets loslaten, en het is met trots dat ze de onderste trede van het podium beklommen samen met Chloé, de vrouw van hun iconische teamgenoot Michel Simul. De # 19 heeft dus het seizoen beëindigd bovenaan de ranking, maar het doel was vooral om daverende hulde te brengen aan degene die we dit jaar allemaal hebben gemist. Opdracht volbracht!
 
Het was ongetwijfeld een verbeten strijd voor de accessits in Francorchamps, en ondanks een verstoorde race start, heeft de # 4 Côté Passions van Debrus Gilles, Jean-Pierre Baudart en Stephane Charlier hard gevochten voor de 4de plaats, eindigend vóór de # 65 AC Motorsport 3 Rob Krueger en Alix Fraiture.
 
Succesvolle finale ook voor de # 271 Leader Racing Events, waarvan de viersterrenbemanning bestaande uit Gérald Delepine, Loris Cencetti, Kevin Caprasse en Philippe Willems het laatste woord had in de ranking van de Evo2 (mechanische TDI), niet zonder de algemene top 6 te vervolledigen. De Belgisch-Luxemburgse ploeg versloeg de Italianen 8 kS Corse en de # 2 DRM Motorsport van Philippe Denis, Benoît Dupont en Maxime Lieutenant.
 
Als Maxime Debersaques, Charles De Meunter, Daan Deschepper en Bram Mouton logischerwijs het #132 Debersaques DDS Racing Team hebben opgedrongen in de Evo1 ranking, heeft één bemanning solo de categorie van de Tweezitters gedomineerd. Achtereenvolgens achter het stuur van de # 371 Team ComToYou, hebben Jean-Michel Baert, Dominique Bustin, François Verbist, Michel Nothomb, Pascal Henderick en Olivier Robert continu aan de leiding gereden om te winnen vóór de # 365 Carpass LRE by DRT van Alain Vercammen, Miguel Coppieters en Stephane Lémeret, winnaars van de ranking tweezitters Evo 2, en de # 360 CBRS/AC Motorsport van Alain Dupont, Michel Koning en Philippe Fisette.
 
Vermelden we nog de moedige aanwezigheid bij de finish van de Tweezitter Evo1 # 320 Papy's Racing Team van Jean-Pierre Vanderfeesten, Philippe Reynens en Alain Pratte, na een lange race van…mechaniekproblemen!
 
Het kampioenschap in 2014 is beslecht, het is met een licht gemoed dat veel bemanningen zich naar Zolder begeven voor een finale op zaterdag 8 november, waar iedereen zijn uiterste best zal doen voor  de schoonheid van de sport, alvorens vakantie te nemen tot volgend voorjaar.
 
Results :
 
1 Bouvy-Piron-Donniacuo (#274 Allure Team 1, 1st Evo3), 94 laps ;  2. Bollen-F. Caprasse-Mondron (#277 Allure Team 2), 2’57’’472 ; 3. Crosset-Gressens (#19 Colson Racing for Michel Simul) 1 lap ; 4. Debrus-Baudart-Charlier (#4 Côté Passions), 1 lap ; 5. Krueger-Fraiture (#65 AC Motorsport 3), 1 lap ; 6. Delepine-Cencetti-K. Caprasse-Willems (#271 Leader Racing Events, 1st Evo2), 1 lap ;  7. Nivarlet-Paoleschi-Degeer (#280 Socardenne with Acome), 1 lap ; 8. Quédé-Perrin-Leburton (#59 AC Motorsport 1), 1 lap ; 9. Cappelli-Zorza-Sordini (#258 8Ks Corse), 2 laps ; 10. Nava-Delrez-Vanhakendover (#278 Acome Racing with LVR), 2 laps ; … 17. Baert-Bustin-Verbist-Nothomb-Henderick-Robert (#371 Team ComToYou, 1st Bi Evo3), 6 laps ; 18. Debersaques-De Meunter-Deschepper-Mouton (#132 Debersaques DDR Racing Team, 1st Evo1) ; … 23. Vercammen-Coppieters-Lémeret (#365 Carpass LRE by DRT, 1st Bi Evo2), 8 laps ; … 28. Vanderfeesten-Reynens-Pratte (#320 Papy’s Racing Team, 1st Bi Evo1).  

VW Fun Cup Press     
 
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zondag 12 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H 2CV.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons