van der Horst

"Alonso keert terug naar Renault"

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Fernando Alonso maakt een comeback in de Formule 1, dat meent thans de BBC. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen F1 zou terugkeren naar Renault, het merk waarbij hij in de F1 zijn beide wereldtitels veroverde. De Spanjaard, die eind deze maand 39 kaarsjes mag uitblazen, vult bij Renault het zitje van Daniel Ricciardo, die naar McLaren verkast en daar op zijn beurt Carlos Sainz aflost, die bij Ferrari Sebastian Vettel vervangt. Hij wordt zo teamgenoot van de Fransman Esteban Ocon. Naast de naam van Alonso, circuleerde de voorbije dagen ook die van Nico Hülkenberg, net als Alonso winnaar van de 24 Uur van Le Mans.
Fernando Alonso en Renault vieren hun tweede titel
Fernando Alonso en Renault vieren hun tweede titel
Hoewel Alonso twee kronen achter zijn naam heeft in de koningsklasse van de eenzitterij, hadden dat er gerust drie extra kunnen zijn. Liefst drie keer liep hij namelijk nipt de wereldtitel mis - éénmaal met McLaren en tot tweemaal toe met de Scuderia Ferrari. Voor zijn laatste F1-zege moeten we reeds terugkeren tot 2013 en zijn meest recente seizoenen bij McLaren waren evenmin hoogtepunten. Daarop besloot Alonso de blik elders te wenden, wat hem onder meer richting Toyota leidde. Met het Japanse merk won hij tweemaal de 24 Uur van Le Mans, pakte hij de wereldtitel in het seizoen 2018-2019 en kwam hij ook aan de start in de Dakar.

Fernando Alonso na zijn Le Mans-zege vorig jaar
Fernando Alonso na zijn Le Mans-zege vorig jaar
Renault wilde de terugkeer (nog) niet bevestigen, een aankondiging wordt morgen (woensdag) verwacht. Eerder had Cyril Abiteboul echter al bevestigd naar Alonso te kijken als één van de vervangers voor Ricciardo. Als Alonso terugkeert naar Renault, vindt hij daar zeker geen topteam. Met een kort F1 seizoen 2020 en ongewijzigde wagens voor 2021, is het de vraag of we de man uit Oviedo snel opnieuw op het podium zullen zien plaatsnemen.

Update woensdag 8 juli 13:15

Renault bevestigde zonet zoals verwacht de komst van Fernando Alonso.

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 7 juli 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons