van der Horst

Alpine stelt 2021-wagen voor: de A521

De A521
De A521
Alpine Formula 1 Team heeft zojuist hun nieuwe bolide getoond: de A521. Renault had voorafgaand aan de Italiaanse Grand Prix al aangekondigd dat zijn F1 team vanaf 2021 verder zal gaan als Alpine F1 team. Met de onthulling van de A521 is de transfer nu dus officieel.
Het team gelegen in Endstone heeft via een livestream op Youtube en de officiële Formule 1 website F1.com zijn nieuwe wagen voorgesteld. Renault koos ervoor om hun F1-outfit voor dit seizoen te veranderen naar de Alpine-divisie en zo ook hun kleurstelling te herzien. Zwart en geel werden vervangen door de kleuren die synoniem zijn voor het autosport-erfgoed van Alpine: blauw, wit en rood.

De A521
De A521
De A521 wordt aangedreven door de gekende Renault-motor, ontworpen en ontwikkeld in hun motorbasis bij Viry. Het chassis zelf is een evolutie van de R.S.20. Esteban Ocon gaat zijn tweede jaar bij het team in. Vorig seizoen eindigde de Fransman sterk met een eerste F1-podium in Bahrein. Zijn teamgenoot Fernando Alonso keert terug na een Formule 1-pauze van twee jaar. De Spaniaard won twee wereldkampioenschappen met het team, toen nog Renault, in 2005 en 2006.

Het management is ook veranderd. Teambaas Cyril Abiteboul heeft het team verlaten en Laurent Rossi werd benoemd tot "Chief Executive Officer". 

De A521
De A521
Renault eindigde als vijfde in het constructeurskampioenschap en verloor van McLaren en Racing Point in de strijd om de derde plaats. Ze verwachten dit jaar het beter te doen. Ocon en Alonso zullen voor het eerst echt met de auto rijden tijdens de testdagen in Bahrein in twee weken.

Foto: Alpine Formula 1 Team
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op dinsdag 2 maart 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons