van der Horst

American Festival: Alon Day en Tobias Dauenhauer vooraan bij vrije trainingen

Alon Day - CAAL Racing Chevrolet Camaro
Alon Day - CAAL Racing Chevrolet Camaro
Het reguliere seizoen van de Nascar Whelen Euro Series komt dit weekend ten einde op Circuit Zolder. Op vrijdag stonden er al twee vrije trainingen voor zowel de EuroNASCAR PRO as de EuroNASCAR 2 op het programma. In de PRO klasse was Alon Day (CAAL Racing Monster Energy Chevrolet Camaro) de snelste met een ronde in 1:37.463, Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport Mustang) was dan weer primus in de EuroNASCAR 2 met een ronde in 1:38.845.
  • STX Motorhomes
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet Camaro
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet Camaro
Alon Day was bij de EuroNASCAR PRO de snelste in beide sessies, maar de Israëliër werd tweemaal onder druk gezet door lokale rijder Stienes Longin (PK Carsport Chevrolet Camaro), die zijn terugkeer in de serie maakte. Longin klokte tweemaal de tweede tijd en beëindigde de dag met een tijd van 1:37.479. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) toonde zich tweemaal derde snelste (1:37.918).


Marc Goossens - CAAL Racing Ford Mustang
Marc Goossens - CAAL Racing Ford Mustang
Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport Ford Mustang) sloot de dag af met de vierde tijd net voor onze landgenoot Marc Goossens, die voor deze manche overgestapt is van DF1 Racing naar CAAL Racing. Lucas Lasserre (Speedhouse), Giorgio Maggi (Hendriks Motorsport), Patrick Lemarie (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport), Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) en Nicolo Rocca (DF1 Racing) maakten de top tien vol. Simon Pilate (DF1 Racing) moest zich tevreden stellen met de vijftiende chrono.

Tobias Dauenhauer - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Tobias Dauenhauer - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Tobias Dauenhauer, leider in de puntenstand, was ook in beide vrije sessies de sterkste, hij ging uiteindelijk Advait Deodhar (CAAL Racing) vooraf met 0.380 seconde. Melvin de Groot (Team Bleekemolen, pas toe aan zijn tweede weekend in de NASCAR Whelen Euro Series, sloot de dag af met de derde tijd. Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) was vierde snelste terwijl Francesco Garisto (42 Racing) de top vijf vol maakte. Simon Pilate (DF1 Racing) rijdt ook in NASCAR2 en realiseerde daar de zevende tijd. Pol Van Pollaert (PK Carsport) eindigde tweemaal buiten de top tien.

Foto's: Niels Vaeck
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons