van der Horst

American Festival: Krafft Racing/PK Carsport topt vrije training

Krafft Racing/PK Carsport - Norma M20 FC
Krafft Racing/PK Carsport - Norma M20 FC
Zondag vindt de finale plaats van het Belcar Endurance Championship plaats op Circuit Zolder in het kader van het American Festival. De race volgt op twee weken van de 24 Hours of Zolder en voor vele teams is dat te kort op één en dus daagden maar 15 wagens op voor de vrije training vrijdag. De snelste tijd was voor de Krafft Racing/PK Carsport Norma M20 FC van Christoff Corten en Stienes en Bert Longin.
VR Racing by Qvick Motorsport - MARC Cars II Mustang
VR Racing by Qvick Motorsport - MARC Cars II Mustang
Onder een stralend zonnetje namen de deelnemers aan het Belcar Endurance Championship vrijdag de piste voor de vrije training. De MARC Cars II Mustang van VR Racing by Qvick Motorsport had te kampen met technische problemen en bleef steken in de pitlane. De wagen nam alsnog deel aan de sessie maar kwam herhaaldelijk binnen voor nazicht. De spectaculaire bolide zette nog de negende tijd neer, derde in de GTA klasse na de Totaalplan Racing Lamborghini #20 en de REDANT Racing Porsche 992 #12. Ook de tweede Lamborghini van Totaalplan Racing kende problemen en slaagde er niet in één snelle ronde neer te zetten.

GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
Natuurlijk gingen de snelste tijden naar de CN prototypes. Op het einde van de sessie prijkte de Krafft Racing/PK Carsport Norma bovenaan de tabellen met een ronde in 1:28.272 gevolgd door GHK Racing by T2 Norma met een tijd van 1:29.026. De Totaalplan Racing Lamborghini wist zich tussen de prototypes te nestelen met een derde tijd (1:31.216). De Italiaanse bolide bleef de McDonald’s Racing Norma (1:31.943), de Russell Racing by PK Carsport Norma (1:31.996), de Art Racing Wolf (1:32.185) en de T2 Racing Norma (1:32.339) voor.

QSR Racing - Audi RS 3 LMS TCR
QSR Racing - Audi RS 3 LMS TCR
De REDANT Racing Porsche Cayman is dit weekend de enige deelnemer in de GTB klasse. De wagen klokte de tiende tijd na de REDANT Porsche 992 en VR Racing by Qvick Motorsport MARC cars II. Twee wagens in de TA klasse de QSR Racing Audi RS 3 LMS TCR en de Pricon Racing BMW M3, die respectievelijk de elfde en twaalfde tijd lieten optekenen. De enige Porsche van Belgium Racing (Derdaele/Saelens) hield het op een rustig tempo een klokte de dertiende tijd net voor de enige deelnemer in de TB klasse, de Racing Projects Abarth 500. Zaterdag om 15u55 volgt de kwalificatie.

Foto's: Niels Vaeck
   • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons