van der Horst

American Festival: Nabeschouwing organisatoren - PK Carsport pakt Belcar Endurance Championship-titel 2023

Stienes Longin
Stienes Longin
De laatste race van het nationale uithoudingskampioenschap werd een ware thriller. De zege in een race waarin het grillige herfstweer een hoofdrol opeiste, was voor Jan Lauryssen in de Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup, voor de nieuwe kampioenen, het team van PK Carsport, met Peter Guelinckx, Stienes Longin en Bert Longin in de Audi R8 GT2. De derde plaats en de titel in de Porsche Endurance Trophy gingen naar Jos Menten en Koen Wauters in de Belgium Racing Team Porsche 992 GT3 Cup.
Harry Steegmans
Harry Steegmans
We hebben weer een zeer mooi weekend achter de rug, een waardige afsluiter van dit sterke autosportseizoen 2023”, aldus, Algemeen Directeur van Circuit Zolder. “De NASCAR Finals waren, net als de Belcar-competities zeer hard bevochten en het publiek tekende weer mooi present, ondanks het herfstweer. We bereiden ondertussen het seizoen 2024 al intensief voor en komen over afzienbare tijd met de kalenders voor het volgende seizoen. Ik wil ook alle betrokkenen bij de kampioenschappen, team en rijders, maar ook alle medewerkers en vrijwilligers van Circuit Zolder hartelijk danken voor dit mooie jaar, zonder uiteraard pers en publiek te vergeten!” 

Jan Lauryssen - Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup
De zege was dus voor marathonman Jan Lauryssen. “Maar het was niet evident”, aldus Lauryssen die zijn tweede zege van het seizoen behaalde. “Nu heb ik nog meer spijt van onze pech tijdens de 24 Hours of Zolder, want de titel had ik uiteraard ook willen behalen… Met dank aan het team voor de schitterende wagen!Het grootste feest barstte uiteraard in de clan van PK Carsport los. Peter Guelinckx, Stienes Longin en Bert Longin kenden geen makkelijk weekend, maar mogen zich wel kampioen 2023 noemen. “Het was extreem moeilijk, met een zaterdag waarop alles foutliep”, aldus Peter Guelinckx. “Het hele team is echter kalm gebleven en we winnen de titel, een prachtige bekroning van een fel bevochten seizoen.” 

Dirkx Motorsport by SRT - Mercedes-AMG GT4
Dirkx Motorsport by SRT - Mercedes-AMG GT4
In GTB was de zege voor Dirkx Motorsport by SRT, met Jarne Geussens en Cédric Wauters in de Mercedes AMG-GT4. De titel was al voor Hamofa Motorsport. G&A Racing en TCL Motorsport, beide met BMW M4 GT4 mochten ook naar het podium.GTE Racing - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
In TA bleven de race en de titelstrijd tot op de meet spannend, met uiteindelijk de zege en de titel voor de GTE Racing Cupra TCR van vader en zoon Van Den Hove. De M&D Racing Audi RS3 TCR en de Bilia Emond by G&A Racing BMW M2 CS Racing Cup tikten als tweede en derde in de slotrace aan.

In TB was de zege voor de VDW Motorsport BMW, maar de titel was weggelegd voor JJ Motorsport dat als tweede eindigde. Convents Racing Team sloot de top 3 af.

Spektakel in de Belcar Skylimit Sprint Cup

Belcar Skylimit Sprint Cup 2023
Belcar Skylimit Sprint Cup 2023
Naast het langere werk van het Belcar Endurance Championship, was ook de Belcar Skylimit Sprint Cup aan de laatste meeting van het seizoen 2023 toe en dat met twee wedstrijden van 30 minuten. De eerste race van het weekend was voor Steven Maris (BMW), voor Michel Fernandes (Peugeot 308 TCR) en Ruud Boffin (BMW M4). In klasse 4 won Wouter Manderveld (Clio) en met een identieke auto won Daniel Donkels in Klasse 3. Jimmy Adriaenssens deed het met een BMW in Klasse 2 en Kristof Dingemans (Peugeot) was primus in Klasse 1. 

Ruud Boffin - BMW M4
Ruud Boffin - BMW M4
In zijn eerste raceweekend kon de voormalige profvoetballer Ruud Boffin enkele uren later zijn eerste zege op zijn palmares inschrijven. In zijn BMW M4 GT4 was hij de snelste in de tweede race van het weekend. Boffin hield in een verregende sprint van 30 minuten kampioen Steven Maris van een ultieme zege, terwijl Michel Fernandes als derde over de meet kwam in zijn Peugeot 308 TCR. Max Rosam won aan het stuur van zijn BMW de Klasse 4, in Klasse 3 ging de winst naar Dieter Stevens in de Renault Clio, terwijl Karl-Heinz Chandeck (BMW) de Klasse 2 won. Kristof Dingemans was weer de snelste in Klasse 1 met de Peugeot 206.  
 
Geen titel voor Kumpen op eigen bodem

Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
De wedstrijd op zaterdag van de EuroNASCAR Pro startte vanwege de regen achter de safety car en in die moeilijke omstandigheden werkte Anthony Kumpen (PK Carsport), die als tiende was gestart, zich met mooie inhaalmanoeuvres knap naar plaats vier om uiteindelijk na achttien ronden als vijfde te finishen. De winst was voor Lucas Lasserre, voor Paul Jouffreau en Giorgio Maggi. De tweede race van het weekend was voor Tobias Dauenhauer, voor Liam Hezemans en Fabrizio Armetta. Anthony Kumpen werd zevende. In de eindstand van het kampioenschap wint Gianmarco Ercoli de titel 2023, voor Lucas Lasserre. Kumpen eindigt vierde in de einduitslag.

Paul Jouffreau won op zaterdag tot slot race 1 van de EuroNASCAR 2. In de EuroNASCAR 2 op zondag reed Paul Jouffreau weerd naar de zege, voor Martin Doubek en Patrick Schober. 

Met een meer dan geslaagd American Festival Nascar Finals eindigt het internationale autosportseizoen van Circuit Zolder. Afspraak in 2024 voor meer schitterende autosport! 

Belcar Series

   • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons