van der Horst

American Festival: Poleposities voor Ruud Boffin en Bart Lievens in de Belcar Skylimit Sprint Cup

Lievens/Lievens - BMW M2 Competition
Lievens/Lievens - BMW M2 Competition
De laatste manche van de Belcar Skylimit Sprint Cup begon alvast met een relatieve verrassing, Steven Maris (BMW E36 M3), de stevige leider in de tussenstand, behaalde voor geen van beide races de pole. In de eerste kwalificatie toonde Ruud Boffin (BMW M4) zich de snelste in 1:51.268, terwijl de pole voor race 2 naar Bart Lievens gaat die met de BMW M2 Competition op een opgedroogde piste een ronde neerzette in 1:43.177.
  • LTF
Ruud Boffin - BMW M4
Ruud Boffin - BMW M4
Ruud Boffin toonde zich duidelijk de snelste in de eerste kwalificatie die vroeg op de dag plaats vond. Hij was zelfs 3.018 seconde sneller dan zijn naaste achtervolger, Paul Lievens in de BMW M2 Competition. Bram Hendrix loodste zijn BMW E36 M3 naar de derde plaats op de grid en krijgt zondagmorgen Bert van Gansen in de Mini Cooper naast zich. Dirk de Bock (BMW 330i) sloot de top vijf af. Steven Maris kwam niet verder dan de zevende tijd. Maar in de tweede sessie moest Maris (1:43.468) enkel Bart Lievens voor zich dulden. Ruud Boffin moest ditmaal genoegen nemen met de derde tijd. De top vijf werd vervolledigd Michel Fernandes (Peugeot 308 TCR) en Wouter Manderveld (Renault Clio).

Manderveld was daarmee ook de snelste in divisie 4 net als in de eerste sessie waar hij de zesde chrono algemeen neerzette. In de eerste kwalificatie volgden op enige afstand Tom Van Eenaeme (Renault Clio) en Max Rosal (BMW 328i), in de tweede kwalificatie werd de top drie vol gemaakt door opnieuw Van Eenaeme en door Kevin De Regt (BMW 130i).

Bram Hendrix - BMW E36 M3
Bram Hendrix - BMW E36 M3
In de eerste sessie was er in divisie 3 een mooie derde plaats voor Bram Hendrix, die gevolgd werd door Bert van Gansen en Dirk de Bock. In de tweede kwalificatie moeten we afzakken naar de twaalfde plaats om de eerste wagen uit de divisie 3 terug te vinden, de Renault Clio van Dieter Stevens. Hendrix en de Bock maakten de top drie vol. De Mini Cooper van Bert van Gansen ging in deze sessie van de baan waardoor de sessie vroegtijdig werd afgevlagd.
 
Tom Vanderheyden - Ford Fiesta
Tom Vanderheyden - Ford Fiesta
Primus in divisie 2 in de eerste sessie werd Tom Vanderheyden (Ford Fiesta), hij ging Jimmy Adriaenssens (BMW 120D) en Maciej Krolikowski (BMW E36) vooraf. Gregory Eyckmans (BMW 325i) was dan weer de snelste in divisie 2 in de namiddag. Karl-Heinz Chandeck (BMW E36) en Philippe Huart (Ford Fiesta) klokten respectievelijk af als tweede en derde. In de divisie 1 tenslotte ging de pole voor race 1 naar Kristof Dingemans (Peugeot 206 GTI), maar in de tweede kwalificatie moest hij de duimen leggen voor Jorg Hendrix, ook al met een Peugeot 206 GTI.

Foto's: Niels Vaeck
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons