van der Horst

American Festival: Zege voor Day – Nieuwe podiumplaats voor Goossens

Alon Day - CAAL Racing Chevrolet Camaro
Alon Day - CAAL Racing Chevrolet Camaro
De tweede race van de EuroNASCAR PRO vormde zondag het sluitstuk van het American Festival Zolder. Stienes Longin (PK Carsport Chevrolet Camaro) die van op de eerste lijn startte met naast hem Alon Day (CAAL Racing Chevrolet Camaro) op de pole, hoopte zijn zege van de dag ervoor te herhalen, maar de race werd al in de eerste bocht beslist. Terwijl Day een ideale start nam ging Longin wijd en ploegde door het grind van de eerste linkse, waardoor onze landgenoot terugviel naar plaats acht. Day beheerste de race, Longin zou uiteindelijk zevende worden. De Belgische eer werd hoog gehouden door Marc Goossens (CAAL Racing Ford Mustang) die tweede werd.
Stienes Longin gaat wijd in de Eerste Linkse
Stienes Longin gaat wijd in de Eerste Linkse
Eens Day verlost was van Stienes Longin, reed hij direct een voorsprong bij elkaar en kende verder een rustige race. Goossens nestelde zich na de start op de tweede positie maar werd daarna gans de race onder druk gezet door Lucas Lasserre (Speedhouse Ford Mustang). Goossens ging zelfs even van de baan maar ook Lasserre ging even in de fout en zo wist Goossens alsnog zijn tweede positie te behouden tot bij het vallen van de finishvlag.

Podium race 2 PRO American Festival
Podium race 2 PRO American Festival
Aanvankelijk kon Giorgio Maggi (Hendriks Motorsport) voorgaand duo volgen maar de Zwitser verloor terrein in ronde 13 en zou pas als zesde eindigen. De vierde plaats ging naar Nicolo Rocca (DF1 Racing Chevrolet Camaro), Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport Ford Mustang) vervolledigde de top vijf. Na Longin  eindigde Gianmarco Ercoli (CAAL Racing Chevrolet Camaro) op de achtste plaats gevolgd door Francesco Sini (Solaris Motorsport Chevrolet Camaro) en Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen Ford Mustang). Loris Hezemans, die in Zolder niet aan de start kwam omdat hij in de Verenigde Staten deelnam aan een race van de NASCAR Xfinity Series op de Charlotte Roval, behoudt de leiding in de tussenstand.

Foto's: Marnik Mouchaers & Thomas Smets
   • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons