van der Horst

American Festival Zolder: Finale van de Porsche Endurance Trophy Benelux 2022 dit weekend op Circuit Zolder

Russell Racing by NGT - Porsche 911 GT3 Cup
Russell Racing by NGT - Porsche 911 GT3 Cup
De finale van de Porsche Endurance Trophy Benelux 2022 vindt dit weekend op Circuit Zolder plaats en de strijd om de titel in het Porsche-uithoudingskampioenschap is nog zeer open. Na vijf meetings in het kader van het Belgische uithoudingskampioenschap, waaronder de 24 Hours of Zolder, leidt Russell Racing by NGT Racing voor titelverdediger Belgium Racing en zij zullen onderling uitmaken wie met de lauweren 2022 zal gaan lopen. Ook de strijd om het brons is nog open en ook daar speelt Belgium Racing een voorname rol. Tip Top Rent by NGT is al zeker van de titel in de klasse GTB, uiteraard voorbehouden aan de Porsche Cayman GT4. De laatste winnaars van het seizoen en de kampioenen kennen we zondag om 17u05!
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Het seizoen van de Porsche Endurance Trophy Benelux 2022 is bijzonder intens geweest en de verschillende topteams hebben de successen onderling verdeeld. Belgium Racing won met twee verschillende equipes evenveel wedstrijden in Zolder en Magny Cours, Q1 Trackracing zegevierde in de 24 Hours of Zolder en Russell Racing by NGT Racing leidt dankzij onder meer twee zeges (Spa en Nürburgring) in de tussenstand van het kampioenschap met 209 punten. Hans Thiers, Christoff Corten en Jeffrey van Hooydonk tellen daarmee negentien punten meer dan Belgium Racing met Dylan Derdaele en Michael Cool achter het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -. 

Tip Top Rent - Porsche Cayman
Tip Top Rent - Porsche Cayman
Christoff Corten mikt met zijn team op een eerste titel en hecht heel veel belang aan een eventuele  bekroning: “Na twee zeges en een podiumplaats in vijf wedstrijden, voeren we inderdaad het kampioenschap aan, met een mooie voorsprong op onze dichtste rivalen. De kloof is echter niet van dien aard om op onze lauweren te rusten en dat gaan we zeker niet doen. We hebben dit jaar nog geen éénmaal opgegeven en willen die lijn verderzetten, overigens het beste bewijs van de kwaliteit van de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -. Als we onze race goed aanpakken dan is er heel wat mogelijk en dan sluiten we dit seizoen zeer mooi af. Ik hecht veel belang aan de competitie onder de Porsche 992 GT3 Cup, want dat is de meest eerlijke vorm van competitie, los van elke BoP, goed of slecht. Met het oog op dit weekend, zou ik ook onze jonge teamgenoten in de Tip Top Rent Porsche Cayman, Arthur Peters en Benjamin De Cock, willen feliciteren met hun titel in de GTB-klasse.”

Strijd om de ereplaatsen

Koen & Kris Wauters - Belgium Racing
Koen & Kris Wauters - Belgium Racing
Achter de top 2 maken Koen en Kris Wauters, ook in de kleuren van Belgium Racing, nog kans op het zilver en uiteraard het brons in de endurancecompetitie met de diverse modellen van Porsche. Het brons is ook nog mogelijk voor Speedlover met Rik Renmans en Olivier Dons, terwijl Toon Hungenaert en Dries Geladé dit weekend de kleuren verdedigen van RUSH Competition by Speedlover, in een Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 -. In GTB gaat de strijd tussen de Tip Top Rent Porsche Cayman GT4 van Arthur Peters en Benjamin De Cock enerzijds en de BE Motorsport Porsche Cayman GT4 van vader en zoon Stephan en Didier Beyens. 

De sportieve strijd start op zaterdag 8 oktober, om iets na elven met een vrije training, terwijl we om iets voor vier de laatste startgrid van het seizoen zullen kennen. Opgepast, ook aan de polepositie zijn punten verbonden en dus wordt het ook spannend op zaterdag! Zondag gaat het licht van de finale om 15u00 op groen en 125 minuten later valt dan het doek over het seizoen 2022.  

Porsche Endurance Trophy Benelux  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons