van der Horst

António Félix da Costa laat FIA WEC links liggen in 2024

António Félix da Costa
António Félix da Costa
Gisteren maakte António Félix da Costa een opvallende aankondiging. De Portugees zal volgend jaar niet op de startgrid te zien zijn van het FIA WEC. Dit jaar komt da Costa nog uit voor JOTA in de Porsche 963. De Porsche fabriekspiloot geeft in 2024 verstek om zich volledig te focussen op de Formule E. Al zou dit maar een tot ziens kunnen zijn in plaats van een vaarwel, en daar hebben vermoedelijk de kalenders van beide series iets mee te maken.
  • Skylimit Events
In 2024 is er een overlapping tussen beide kampioenschappen, met de 6 Hours of Spa in het FIA WEC enerzijds en de dubbele manche in Berlijn voor de Formule E anderzijds. Gezien da Costa een ex-kampioen in de formule E is en tevens ook een fabriekspiloot is voor Porsche, en daarnaast het feit dat er geen wijziging is doorgevoerd bij de laatste kalenderwijziging van de Formule E, heeft de Portugees gekozen voor het elektrisch eenzitterskampioenschap. Overigens is hij niet de enige. Van de huidige grid in de formule E zijn er gemakkelijk nog vijf andere piloten die voor een zware keuze gaan staan in mei.

Overigens, de laatste keer dat er een overlapping was tussen de Formule E en het FIA WEC, was dat één van de belangrijkste redenen waarom Sébastien Buemi geen tweede titel op rij behaalde in 2018.

Foto: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op dinsdag 31 oktober 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons