van der Horst

António Félix da Costa richting Porsche

Antonio Félix da Costa
Antonio Félix da Costa
Het achtste seizoen van de Formule E is nog maar net afgerond, of de eerste transfer is al een feit. António Félix da Costa maakt namelijk de overstap van DS Techeetah richting het fabrieksteam van Porsche, waar de Portugees de plaats zal innemen van André Lotterer. Al zal hij vermoedelijk het merk niet alleen vertegenwoordigen in de Formule E.
Dat da Costa zou vertrekken bij DS zat al langer in de lucht. Vorig jaar vielen de eerste barsten in de relatie al op. Het voornaamste probleem zou geweest zijn dat hij niet geselecteerd werd voor het Peugeot WEC programma. Daar kozen de bazen van Stellantis voor Jean-Éric Vergne in plaats van de Portugees en zij wilden maar één piloot uit de Formule E in het programma hebben. Da Costa zelf liet dit jaar al verstaan dat hij weg wou. Ook dat het om Porsche ging, was al eerder gemeld, maar is dus nu bevestigd. Daar zal Da Costa samen een team vormen met Pascal Wehrlein.

Maar vermoedelijk zal het niet alleen bij Formule E blijven. Da Costa won dit jaar de LMP2-klasse met Jota tijdens de 24 uren van Le Mans. Aangezien het Britse team, samen met Hertz, een Porsche zal runnen in het FIA WEC, zal hij waarschijnlijk ook daar als fabriekspiloot aantreden. Alleen is het nog even wachten tot wanneer dit officieel bevestigd wordt.

Foto: Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 15 augustus 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons