van der Horst

Aragon: Eerste podium van het seizoen voor Gilles Magnus

Gilles Magnus op het podium
Gilles Magnus op het podium
Aan het stuur van een Audi RS 3 LMS die in een duidelijk betere vorm stak dan aan het begin van het seizoen wist Gilles Magnus zijn eerste podium van het seizoen te behalen. Teammaat Fred Vervisch reed naar de zege. De vertegenwoordiger van het RACB National Team en zijn teamgenoot haalden zo het maximum uit hun bolide. Gilles Magnus blijft ook ruim aan de leiding in zowel het Junior-klassement als in de FIA WTCR Trophy voor niet-fabrieksrijders.
In een wereldkampioenschap dat zo fel bevochten wordt als het WK voor Toerwagens beseft Gilles Magnus hoezeer er van een positief resultaat moet worden genoten. En dat wist hij dit weekend in Aragon meer dan eens te doen.

Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
“Toch was het weekend tijdens de vrije trainingen niet op ideale wijze begonnen”, stelde de Belg na afloop van de meeting. “We hadden aanvankelijk niet voor de beste afstellingen gekozen. Voor de kwalificaties had ik dan ook niet het volste vertrouwen, maar ik ben er toch in geslaagd om naar Q3 door te storen. Fred Vervisch, mijn teammaat, bewees het potentieel van de auto door de pole positie te veroveren. Hoed af, ik wist ondertussen ook de derde tijd neer te zetten.”

Door het systeem van de omgekeerde startgrid vertrok Magnus voor de eerste race van op de achtste plaats.

“Je kan niet zeggen dat het makkelijk inhalen is in Aragon. Daarom ben ik ook blij dat ik uiteindelijk als zesde over de streep kwam.” In de tweede race mocht hij van op de derde plaats vertrekken, een positie die hij tot het eind wist vast te houden.

Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
“Ik heb er alles aan gedaan om een plaatsje te winnen, maar de rijder voor me hield stand”, stelde Gilles met de glimlach. “Het werd dus een derde plaats. Fred (Vervisch, red.) reed ondertussen naar de zege. Samen met hem op het podium staan was formidabel. Dankzij hem konden we nog eens naar de Brabançonne luisteren, en dat verdient felicitaties.” Aan het eind van het weekend kan dus een positieve balans worden opgemaakt. “Ik ben heel tevreden over deze derde plaats. Dat laat hopen op nog meer podiumplaatsen. De Audi is opnieuw heel competitief. Door dit resultaat heb ik nu een ruime voorsprong in het FIA World Touring Car Cup for Junior Drivers en ook in de FIA WTCR Trophy. Uiteraard zal mijn wagen nu opnieuw worden aangepast qua gewicht, maar dat zal de strijd er alleen maar spannender op maken.”

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op zondag 11 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aragon.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons