van der Horst

Aragon: Mattias Ekström grote winnaar in Spanje

Mattias Ekström - Zengő Motorsport X Cupra
Mattias Ekström - Zengő Motorsport X Cupra
Terwijl de WTCR dit weekend in Aragon in actie kwamen, was daar ook de Pure ETCR aanwezig om hun tweede wedstrijd ooit af te werken. Vorige keer haalde CUPRA de zege en ook dit weekend kwam Zeñgo Motorsport er als de beste uit, ditmaal met Mattias Ekström. De Zweed moest zijn superfinale winnen om het evenement op zijn naam te schrijven en deed dit met verve. Hierdoor neemt Ekström in de tussenstand ook de leiding over van Mikkel Azcona.
  • Skylimit Events
Het werd eigenlijk uiteindelijk een tweestrijd tussen Hyundai-piloot Augusto Farfus en Ekström. Terwijl Farfus zijn finale won, kon hij niet anders dan toekijken hoe de Zweed zijn finale voor Vernay won en zo als koning van het weekend gekroond werd. Op basis van punten eindigde Rodrigo Baptista met de Alfa Romeo als derde, terwijl Vernay het weekend afsloot als vierde. Gezien Azcona weinig punten scoorde dit weekend, pakt Ekström de leiding in de tussenstand over met 22 punten voorsprong op Vernay. Jordi Gené - eveneens uitkomend voor CUPRA - staat derde in de stand.

Volgende race is volgende maand, met een race in de straten van Kopenhagen.

Foto: Pure ETCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op maandag 12 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aragon.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons