van der Horst

Ardi van der Hoek met BMW in Duitse ADAC Procar

Ardi van der Hoek begint in 2013 aan alweer een nieuw avontuur in zijn omvangrijke autosportcarrière. Sinds hij in 2001 in de Formule Ford begon heeft de snelste man van de Hoeksche Waard geracet in de meest tot de verbeelding sprekende bolides als BMW’s, Porsches, Audi’s, Chevrolet en Corvette. In 2013 keert Van der Hoek terug bij zijn oude liefde BMW, waarmee hij deelneemt in de ADAC Procar. Deze populaire Duitse toerwagenklasse racet tijdens acht altijd drukbezochte ADAC GT Masters Weekenden, telkens op een ander circuit.
  • De Swert Opticiens
Ardi van der Hoek stapte in 2001, na een succesvolle carrière in de kartsport, over naar de autorensport waarin hij sindsdien uitkwam in verschillende raceklassen. In diverse nationale koningsklassen als de Porsche GT3 Cup Challenge, de BMW 130i Cup en het Dutch GT4 Championship streed Van der Hoek tegen nagenoeg alle Nederlandse topcoureurs. Dat hij zich met hen kan meten werd aangetoond met vele polepositions en overwinningen in deze sterke competities. Zijn grootste succes boekte hij in 2007 met het behalen van het kampioenschap in de prestigieuze Dutch Supercar Challenge (DSC). Met de overstap naar de Duitse ADAC Procar hoopt de ’s Gravendeelse ondernemer op weer een mooi en succesvol autosportseizoen.

Vertrouwde samenwerking

De ingrediënten daarvoor zijn zeker aanwezig, want tijdens de altijd door veel publiek bezochte ADAC GT Masters Weekenden verschijnen de beste Europese coureurs aan de start. Onder begeleiding van zijn vertrouwde coach en data-engineer Olly Brinkmann rijdt Van der Hoek in een BMW van RSK Motorsport, een gerenommeerd Duits team met zeer veel ervaring in de ADAC Procar. “Deze klasse spreekt mij erg aan en ik vind het ook bijzonder fijn om weer eens alleen te racen”, verklaart Ardi zijn keuze voor de Procar. “Ik heb de laatste jaren steeds in een team met een andere coureur gereden en hoewel dat zeker goed bevallen is wilde ik nu weer graag alles zelf doen.”

Toekomstvisie

De keuze voor de ADAC Procar is gedaan met het oog op de toekomst. “Wanneer je goed presteert in de Procar wordt dat tijdens de ADAC GT Masters Weekenden natuurlijk gezien door andere teams die daar optreden. Ik hoop zo door te kunnen stromen naar bijvoorbeeld de ADAC GT Masters, want dat is echt een klasse waar de Europese toppers in actie komen. Het is dus zaak goed voor de dag te komen en ik ga er samen met mijn team RSK Motorsport alles aan doen om dat te laten slagen. Ik heb veel zin in komend seizoen en kijk uit naar de seizoensopener op het circuit van Oschersleben op 27 en 28 april aanstaande”, besluit een enthousiaste Ardi van der Hoek. 

Live uitzendingen

De wedstrijden van de ADAC Procar zijn via een live-stream te volgen via de website www.adac-procar.de. Bovendien zal er via deze website vanaf maandagmiddag na een evenement van elke race een volledig filmverslag te zien zijn.

Ardi van der Hoek press  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons