van der Horst

Arthur Peters met Porsche van BGDC naar Belcar

Team 63 - Porsche Cayman
Team 63 - Porsche Cayman
Arthur Peters stoot dit jaar door naar het Belcar Endurance Championship. De 18-jarige man uit Dilsen-Stokkem schopte het vorig jaar tot kampioen in zijn klasse in de Belgian Gentlemen Driver's Club met een Porsche Cayman GT4 en mikt nu op een programma in de Belcar met diezelfde wagen.
Team 63 - Porsche Cayman
Team 63 - Porsche Cayman
"Nadat ik enkele jaren op kartcircuits vertoefde, zonder zelf races te rijden, nam ik op mijn 16e zelf plaats in het kuipje van een racewagen, meer bepaald in de DNRT in Nederland, met een Peugeot 206 GTI", vertelt Arthur Peters. "Ik kreeg dat jaar veel steun van PG Motorsport, en in het bijzonder teambaas Paul Geeris, met als gevolg een mooie progressie doorheen het seizoen. Vorig seizoen kreeg ik de unieke kans om de BGDC te betwisten op de Porsche 718 Cayman GT4 van TIPTOP Rent. We reden telkens podiumplaatsen en wonnen zelfs in Magny-Cours. Het resultaat was de titel in de klasse G+ en de titel van vicekampioen in Divisie 4."

"Voor het seizoen 2022 heeft de eigenaar van de wagen, Gunther Van Den Bergh, de Porsche 718 Cayman GT4 ingeschreven in de Belcar. Dit betekent voor mij opnieuw een stapje hogerop, waarbij ik meer dan mijn beste beentje zal moeten voorzetten. Mijn hele voorbereiding is specifiek gericht op de Belcar en hopelijk mogen we dit seizoen meedoen voor de prijzen in de GTB-klasse. De wagen zal dit seizoen door Vereeken Motorsport en NGT Racing worden klaargestoomd. Tijdens de eerste kennismaking met het team voel je de professionaliteit, de gedrevenheid en de grote motivatie om ervoor te zorgen dat niet alleen de wagen in optima forma zal verkeren, maar dat ik ook zelf tot in de puntjes zal begeleid worden. Een vaste teamgenoot voor de Belcar heb ik momenteel nog niet, maar ik verwacht alvast dat de relaties van Gunther naar sterke teamgenoten zullen leiden."

Foto's: Jacques LetihonDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 11 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons