van der Horst

Asian Le Mans Series 2023: Een stand van zaken

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08 & Oreca 07 Gibson
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08 & Oreca 07 Gibson
De Asian Le Mans Series zijn halfweg! Het is misschien wel het kortste kampioenschap want het kent dit weekend al zijn finale op het circuit van Abu Dhabi. Twee races van vier uur resten er nog om de nieuwe kampioenen te kennen en misschien wel het belangrijkste, de daaraan verbonden laatste felbegeerde toegangsbewijzen voor de 24 uren van Le Mans. Autosport.be neemt voor u de stand van zaken onder de loep.
Algarve Pro Racing - Oreca 07 Gibson
Algarve Pro Racing - Oreca 07 Gibson
In LMP2 zijn het vooral Algarve Pro Racing en DKR Engineering die tot nog toe de forcing voeren voor de titel. James Allen, John Falb en Kyffin Simpson leiden hier, met dank aan hun overwinning op zaterdag, zij hebben een puntje voorsprong op het trio Salih Yoluc/Ayhancan Güven/Charlie Eastwood, die met hun twee tweede plaatsen zeer constant reden in Dubai. Outsider is Inter Europol Competition van het Amerikaans trio Christian Bogle, Charles Crews en Nolan Siegel. Waren zij niet uitgevallen op zaterdag, dan waren hun kansen op de titel nog groter geweest. Nu volgen zij op negen punten, evenveel als Nielsen Racing. De overige gegadigden moeten al hopen op een minder resultaat van de bovenstaande teams. 

Valentino Catalano en Tom Van Rompuy
Valentino Catalano en Tom Van Rompuy
De LMP3 klasse heeft een onverwachte, maar verdiende leider met de MV2S Racing Ligier. Jérôme de Sadeleer, Vyacheslav Gutak en Fabien Lavergne wonnen op zaterdag en werden derde op zondag, wat hen 40 punten opleverde. Daardoor heeft het team vier tellen voorsprong op de Graff Racing Ligier van François Hereau/Xavier Lloveras/Fabrice Rossello, die ook constant reed. Door de overwinning van Van Rompuy en Valentino Catalano op zondag volgt de DKR Engineering Duqueine maar op zeven punten van de leider. Daarachter is het gat wel groot, waar CD Sport op 23 punten volgt en dus echt op pech van de concurrentie moet rekenen. 

Walkenhorst Motorsport - BMW M4 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M4 GT3
Bij de GT's vragen alle teams zich maar één ding af: hoe kunnen we de Walkenhorst Motorsport BMW stoppen om al fluitend de titel binnen te halen? Chandler Hull, Thomas Merrill en Nick Catsburg reden een dijk van een weekend in Dubai en trekken richting Abu Dhabi met een riante voorsprong van 52 punten. De enige die kan volgen is de GetSpeed Performance Mercedes van Raffaele Marciello, Fabian Schiller en Florian Scholze. Met hun twee tweede plaatsen volgen zij op zestien tellen van de ijzersterke BMW en zullen de voornaamste uitdagers zijn in het grote veld van GT's, aangezien de derde in de stand - de Haupt Racing Team Mercedes - al op 31 punten volgt. Het zal dus één tegen allen, allen tegen Walkenhorst Motorsport BMW zijn dit weekend!

De vrije trainingen op het Yas Marina Circuit worden op gang geschoten op vrijdag, om dan zaterdagochtend om 7:40 uur de kwalificaties af te werken. Beide races zullen net zoals vorig weekend om 12 uur van start gaan en zijn live te volgen op de verschillende kanalen van de organisatie.

Foto's: Asian Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 16 februari 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons