van der Horst

Asian Le Mans Series eindelijk onder stoom - Lémeret aan de start

Asian Le Mans Series
Asian Le Mans Series
Na drie seizoenen lijkt de Asian Le Mans Series eindelijk echt van de grond te komen. Het Aziatische uithoudingskampioenschap van de Automobile Club de l'Ouest (ACO) kondigde namelijk een sterk deelnemersveld van 31 wagens aan, maar liefst een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Opmerkelijk is het internationaal karakter van de deelnemende teams, met ook heel wat Europese inbreng in het winterkampioenschap.
Vier wagens staan ingeschreven in de LMP2-klasse, die in Azië nog enkele jaren openstaat voor de huidige chassis die in 2017 aan vervanging toe zijn in het WEC. Algarve Pro Racing schreef twee Ligier JSP2's in, terwijl ook Race Performance weer van de partij is met een Oreca 03R, net als Jackie Chan DC Racing. Tien wagens komen in actie in de LMP3-klasse, waarbij Ligier (5), Ginetta (4) en ADESS (1) voor een diversiteit zorgen waar de ELMS niet aan kan tippen. CN-prototypes worden nog steeds toegelaten, doch slechts één wagen staat ingeschreven in deze klasse.

De GT-klasse (lees GT3) is de grootste met maar liefst 16 inschrijvingen, verdeeld over zeven constructeurs: Bentley, Audi, Ferrari, BMW, McLaren, Mercedes-AMG en Lamborghini. Ook Stéphane Lémeret staat aan de start met een gloednieuwe Ferrari 488 GT3 van DH Racing, samen met Michele Rugolo en Matthieu Vaxiviere is onze landgenoot meteen een van de favorieten. Het kampioenschap telt vier manches (Zhuhai, Fuji, Buriram, Sepang), telkens met wedstrijden over 4 uur, en gaat eind oktober al van start.

--- DEELNEMERSLIJST ASIAN LE MANS SERIES 2016/2017 (PDF) ---
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 20 september 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons