van der Horst

Assen: Nabeschouwing EMG Motorsport

De wedstrijden voor de Supercar Challenge in het kader van de Gamma Racing Day werden een succes voor EMG Motorsport. Voor volle tribunes pakte het team van Edgard Terium tijdens de meeting in Assen maar liefst vier podiumplaatsen, waarvan twee overwinningen. Bovendien staat Patrick Lamster na afgelopen weekend nog wat steviger aan de leiding in de tussenstand voor het GTB-kampioenschap…
Nochtans begon het raceweekend niet zo goed voor EMG Motorsport. Op vrijdag gaf de krachtbron van de Renault Clio III waarmee Wiebe Wijtzes uitkomt in de divisie Sport de geest. Het team moest op zoek naar een andere motor en vond die ook. De technische crew ging vol gedrevenheid aan de slag en op zaterdag had Wijtzes terug een rijklare bolide, waarmee hij in de eerste manche een knappe tweede plaats wist te scoren. In de tweede manche, die op zondag werd afgewerkt, had Wiebe echter een aanrijding en was de race al snel voorbij.

Met de BMW M3 E92, die uitkomt in de SuperSport-klasse, reden Philippe Bonneel en Bas Schouten naar een klinkende overwinning in hun eerste manche. De rijders van de supersnelle BMW, onlangs ook al een smaakmaker bij de 1000km van Palanga, wilden niets liever dan deze prestatie herhalen op zondag, maar na een straf wegens een te korte pitstop was Bas Schouten de tweede wedstrijdhelft op achtervolgen aangewezen en diende het duo Bonneel-Schouten zich tevreden te stellen met een vierde stek. “Jammer voor het team en voor de rijders”, zegt Edgard Terium, “want blijkbaar berust alles op een misverstand en had dit vermeden kunnen worden.”

De EMG-rijders die wel twee keer op het podium stonden waren Patrick Lamster en Donald Molenaar. Met hun “oude” Porsche 997 Cup reden ze op zaterdag als derde over de streep en een dagje later pakten ze met een overwinning de volle buit. Dat zorgt ervoor dat Lamster met nog drie meetings te gaan 15 punten voorsprong heeft op de tweede in de tussenstand voor het GTB-kampioenschap. “We gaan niet te vroeg victorie kraaien, maar je staat op dit moment natuurlijk beter aan de leiding van het kampioenschap dan dat je een achterstand op te halen hebt”, aldus Patrick Lamster. “Mijn twee ploegmakkers van dit seizoen – Kris Cools en Donald Molenaar – hebben een ruim aandeel in de resultaten die ik wist te behalen en EMG Motorsport slaagt er steeds in om de niet meer zo jonge Porsche toch fris en monter aan de start van een meeting te brengen, waarvoor mijn dank aan alle partijen.”

EMG Motorsport Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 5 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons