van der Horst

Assen: Nabeschouwing Sluys-Jonckheere

Meer dan 100 000 toeschouwers hebben gezien hoe Ward Sluys en Frédérique Jonckheere tweemaal het podium mochten betreden op het TT-Circuit van Assen, in het kader van de Gamma Racing Days, een evenement dat jaar na jaar meer succes kent bij onze noorderburen. De BMW M4 Silhouette in de kleuren van ProDiaxo en BMW Concessie Van den Broeck deed een uitstekende zaak in het kampioenschap en blijft dus een kandidaat voor de titel in de GTB-categorie van de Supercar Challenge Powered by Pirelli.
Ward Sluys en Frédérique Jonckheere waren naar Assen afgezakt met de ambitie om het verschil met de leiders in de tussenstand te dichten. Het weekend leek wat aarzelend te beginnen, met een vijfde kwalificatietijd, maar Sluys maakte zich geen zorgen: “We hebben de kwalificatie vooral gebruikt om de perfecte afstelling te zoeken voor de wedstrijd en niet om één snelle tijd na te jagen. We wisten dus dat we in de wedstrijden konden opklimmen in de hiërarchie.”

Dat gebeurde ook tijdens de eerste race van het weekend, waarin de BMW van JR Motorsport goed was voor de zilveren medaille, achter de ongrijpbare Corvette van het duo Dontje-Kool. “Ik moet toegeven dat ik wat aanpassingsmoeilijkheden kende”, reageerde Jonckheere na afloop. “Het team is naar Assen afgereisd met een nieuw chassis en daarnaast duurde het ook even vooraleer ik de omloop weer helemaal onder de knie had. Naar het einde toe ging het al een stuk beter, maar beter doen dan de Corvette was vandaag sowieso niet haalbaar.”

Op zondag was het de beurt aan de West-Vlaming om de start te nemen, met een wagen die meer topsnelheid had meegekregen, wat inhaalpogingen moest bevorderen. Die aanpassing miste zijn effect niet. “Het was bijzonder leuk om voor volle tribunes de strijd te kunnen aangaan met onze rechtstreekse concurrenten. Uiteindelijk kon ik dankzij sterke tijden de wagen in een gunstige positie doorgeven aan Ward.” De BMW M4 was op weg naar de tweede plaats in de GTB-klasse, maar Sluys zorgde in de slotfase ongewild voor nog meer spektakel. De ProDiaxo-rijder beschrijft de laatste minuten van de race: “Ik had al enkele ronden de indruk dat er olie op het circuit lag en niet veel later was het kwaad geschied. Ik ging rond mijn as en moest in de laatste ronden opnieuw een aanval plaatsen op de tweede plek van de Lamborghini. Dat lukte ook en na een spectaculaire slotfase mochten we dus voor de tweede keer dit weekend de zilveren medaille in ontvangst nemen.”

Sluys en Jonckheere doen door de dubbele podiumplaats een uitstekende zaak in het kampioenschap. Ze verstevigen niet alleen hun derde plaats in de tussenstand, maar zetten tegelijk ook een stap dichter bij de tweede plek, zonder dat de leiders een definitieve voorsprong hebben kunnen nemen. De titel blijft dus de ambitie voor de snelle BMW-rijders. Op 12 en 13 september trekken Sluys en Jonckheere met dat doel in het achterhoofd naar de snelle Britse omloop van Brands Hatch.

“Maar eerst is er nog een belangrijke afspraak op de kalender: de 24 Uur van Zolder”, klinkt het bij Ward Sluys. “Ik zal er starten samen met Daniel Colembie, Benoît Dupont en een vierde rijder die we later zullen bekendmaken. We gaan in Zolder voor de zege in onze categorie, maar we houden ook de algemene rangschikking in het oog!”

Sluys-Jonckheere PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 5 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons