van der Horst

Assen: Nog twee extra bekers voor Romain Degeer

Romain Degeer - Clio 3
Romain Degeer - Clio 3
Na de manche van de Clio Cup Benelux te Zolder in het kader van de Whelen NASCAR race aldaar, kroonde de jonge Belg Romain Degeer zich tot Belgisch kampioen Clio Cup en BeLux kampioen in de Clio 3 klasse. Er bleef nog een manche over op de omloop van Assen en ondanks de geringe belangstelling die de Clio Cup nog kent in België besloot Degeer toch de verre verplaatsing te maken naar het Noorden van Nederland. Degeer werd beloond met nog twee titels, in Assen behaalde hij ook de Benelux Clio Cup Challenge voor de Clio 3 klasse en werd hij uitgeroepen tot rookie of the year.
  • Qvick Motors
Slechts acht wagens daagden op voor de laatste manche van de Clio Cup Benelux en Romain Degeer kreeg in de Clio 3 klasse enkel tegenstand van de Nederlander Jos Veldboer. Team Bleekemolen dat vier wagens inzette won tweemaal, de eerste race met Michael Bleekemolen en de tweede met Melvin de Groot. Degeer won tweemaal zijn klasse en haalde zo twee extra titels binnen.

Foto: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Clio Cup Benelux op maandag 19 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Formido Finaleraces.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons