van der Horst

Assen/Spa-Francorchamps: Nabeschouwing DVB Racing

DVB RACING pakt de kop in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en verdubbelt de effectieven vanaf volgende race in Zolder. Niet alleen volgen de autosportweekends zich in snel tempo op voor DVB RACING, de laatste weken stonden ook enkele dubbele opdrachten op de kalender. Als tijdens zo’n dubbele opdracht ook nog eens gewonnen wordt, dan is het meer dan duidelijk dat een team tot de top behoort. DVB RACING tikte in Assen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux tweemaal als winnaar aan, behaalde nog een bronzen medaille boven op de twee zeges en behoudt zo de eerste twee plaatsen in het kampioenschap. In Spa was het voor de Chrysler Viper, in de Supercar Challenge powered by Dunlop, iets moeilijker, maar met twee noteringen in de top-6 blijft de zwarte GT wel in de running voor de titel.
  • LTF

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

De Brit Hunter Abbott en Jeffrey Van Hooydonk waren dit weekend aan het werk in de derde meeting van de gloednieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Op de Noord-Nederlandse omloop van Assen reden ze de Porsche 911 GT3 Cup in de kleuren van Petronas naar twee zeges en één podiumplek! Jeffrey Van Hooydonk stond voor een dubbele opdracht, want de Antwerpse kampioen was ook actief in Spa, maar dat weerhield hem er helemaal niet van om in Assen op zondag de zege bij de pro-rijders te pakken.

“Onze Brit Hunter Abbott had eerder al een derde plek behaald in de eerste race van het weekend, waar we met een lekke band – iets wat in Assen meermaals voorkwam - een klein oponthoud kenden. Anders was het resultaat nog beter geweest. Maar goed, daar klagen we niet over. Het feit dat we ook nog eens de langere race winnend afsloten, met sterk werk van de rijders en een feilloze pitstop van de jongens van de technische crew, maakt van dit weekend een meer dan geslaagde uitstap naar het meest noordelijke puntje van Nederland”, aldus Frank Thuriaux, de teammanager.   

DVB RACING en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux lijken elkaar gevonden te hebben, want het team uit Willebroek zal voor de volgende race, op Circuit Zolder op het eind van deze maand, een tweede wagen inzetten, het gaat hierbij om een wagen van klanten. Rijders van dienst zijn de West-Vlaming Frédérique Jonckheere en een tweede nog aan te duiden rijder.  

“We vinden ons volledig terug in het concept van de competitie, met strijd tot op het scherp van de snee. Dit is autosportcompetitie. Ik kan me totaal niet vinden in de mensen die hier niet in geloven, want neem het van mij aan, deze Porsche GT3 Cup Challenge Benelux mag dan vandaag nog voor iedere deelnemer moeten vechten, hier zit wel toekomstmuziek in. Daarom investeren wij graag in een tweede wagen vanaf de race in Zolder. Uiteraard is het de bedoeling dat de wagen de rest van het seizoen afmaakt en bovendien andere teams aanzet om hetzelfde te doen.”

Supercar Challenge powered by Dunlop

In Spa werden belangrijke punten gepakt met de zwarte Viper, waar voor de gelegenheid ook Dylan Derdaele het stuur van nam. Samen met de vaste waarde Wim Lumbeeck kon er zo voor gezorgd worden dat de wagen van DVB RACING in de running blijft voor de titel.

DVB Racing press  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons