van der Horst

Aston Martin en Mercedes safety- en medical car in 2021-seizoen Formule 1

Aston Martin Vantage safety car
Aston Martin Vantage safety car
Aston Martin zal, naast Mercedes, ook safety- en medical cars voorzien voor het Formule 1 seizoen van 2021. Een speciaal uitgeruste Aston Martin Vantage wordt de safety car, terwijl een Aston Martin DBX zal gebruikt worden als medical car. Mercedes dat reeds sinds 1996 al beide veiligheidswagens voorziet, zal dus vanaf nu die taak moeten delen.
  • STX Motorhomes
Het is al 25 jaar geleden sinds er twee merken werden gebruikt in hetzelfde seizoen als safety- en medical car. De Vantage en DBX zullen in het typisch Brits groen met accenten van limoengroen gedoopt worden om de terugkeer van de fabrikant in de autosport te vieren. Aston Martin zal zijn debuut maken in Sakhir, Bahrein op 28 maart tijdens de eerste race van het seizoen.

Mercedes-AMG GT R safety car
Mercedes-AMG GT R safety car
Mercedes-AMG behoudt de Mercedes-AMG GT R- en Mercedes-AMG C 63 S Estate-voertuigen als hun safety car en medical car. Beide wagens krijgen echter een gloednieuw uiterlijk voor het 2021-seizoen: een felrode kleur. De veiligheidsvoertuigen van Mercedes-AMG worden voor het eerst ingezet in Imola voor de 2021 FIA Formula 1 Emilia-Romagna Grand Prix op 18 april. De rest van het seizoen wordt verdeeld over de twee fabrikanten.

De Duitser Bernd Mayländer blijft bij elke Grand Prix achter het stuur van de FIA ​​Safety Car, terwijl de Zuid-Afrikaan Alan van der Merwe de FIA ​​Medical Car weer bestuurt.

Foto: FIASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op maandag 8 maart 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons