van der Horst

Aston Martin en Red Bull Racing presenteren AM-RB 001 Hypercar (+ Foto's)

AM-RB 001 Hypercar concept
AM-RB 001 Hypercar concept
Aston Martin en Red Bull Racing hebben in de thuisbasis van het roemrijke Britse merk in Gaydon het eerste kind van hun nieuwe samenwerking gepresenteerd, de Aston Martin-Red Bull Racing AM-RB 001 Hypercar. De bolide is van de hand van onder meer Adrian Newey en Aston Martin's creatief brein Marek Reichman en oogt bijgevolg niet weinig impressionant. Hoewel echte technische specificaties vooralsnog ontbreken, werd er wel bekendgemaakt dat de wagen aan pk-gewichtsverhouding van 1:1 krijgt, 1pk dus per kilogram...
AM-RB 001 Hypercar concept
AM-RB 001 Hypercar concept
De bolide met twee zitplaatsen die opgebouwd is rond een koolstofvezelstructuur moet een atmosferische V12 krijgen welke de performantie op het niveau moet brengen van huidige LMP1-wagens. De aanwezigheid van elektromotoren lijkt bijgevolg een zekerheid, terwijl ook de ophanging een vleugje Red Bull-innovatie moet meekrijgen. Een krachtig statement dus en een ferm schot voor de boeg van concurrenten als McLaren, Bugatti, Ferrari en Koenigsegg om er maar enkele te noemen.

AM-RB 001 Hypercar concept
AM-RB 001 Hypercar concept
Een verkoopprijs is nog niet gekend (vermoedelijk ergens tussen 2 en 4 miljoen euro), maar tijdens de presentatie, die ook live via Facebook werd gestreamd, werd onthuld dat er enkele honderden namen prijken op de wachtlijst en dat voor een momentaan voorspelde productie van slechts 99-150 stuks, plus 25 exemplaren die niet op de openbare weg zijn toegelaten. De bolide met codenaam AM-RB 001 die gepresenteerd werd is overigens nog een concept, een dat weliswaar voor 75% klaar is.
 
Foto's: Getty Images / Red Bull Content Pool & Aston Martin



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op woensdag 6 juli 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons