van der Horst

Aston Martin F1 toont 2021-uitdager

Aston Martin AMR21
Aston Martin AMR21
Aston Martin heeft zojuist hun 2021-wagen online onthuld: de AMR21. Aston Martin Cognizant F1 Team nam vorig jaar Racing Point over met behulp van Executive Chairman Lawrence Stroll. Dat zorgt ervoor dat het Britse groen opnieuw de Formule 1-grid kleurt met Sebastian Vettel en Lance Stroll aan het stuurwiel.
Het Britse groen gaat gepaard met fel roze highlights. Na een lange discussie tijdens de winterpauze besloot hoofdsponsor van vorig jaar BWT toch bij Aston Martin te blijven, maar als een kleinere sponsor. Daardoor is het roze overduidelijk minder aanwezig dan in de Racing Point jaren. De banden met Mercedes werden nog sterker aangehaald en naast de laatste update van de motor van de Duitse fabrikant, beschikt de Aston Martin ook over de achterophanging en de versnellingsbak van de Mercedes F1 van vorig jaar.

Aston Martin AMR21
Aston Martin AMR21
Nieuwe teamgenoten Lance Stroll en Sebastian Vettel kijken enorm uit naar het nieuwe seizoen. "Aston Martin heeft zo'n rijke geschiedenis in racing maar ook als autofabrikant. Deel zijn van dit team is echt geweldig voor mij", zegt Stroll. "Het merk lokt ook veel sponsors wat geweldig is voor dit team dat het echt verdient. Ik kijk uit naar het aankomende seizoen."

Aston Martin AMR21
Aston Martin AMR21
"Ik vond het meteen al een heel interessant project", zegt viermaal wereldkampioen Sebastian Vettel. "Het is een nieuw hoofdstuk voor het merk en het team, maar ook voor mij. Ons doel is om te winnen ook al is dat misschien voor onmiddellijk te hoog gegrepen."

Foto: Aston Martin Cognizant F1 Team
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op woensdag 3 maart 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons