van der Horst

Aston Martin Racing zet de grote middelen in op circuit van Portimão (+ Foto's)

Aston Martin V8 Vantage GTE
Aston Martin V8 Vantage GTE
Aston Martin organiseerde afgelopen vrijdag en zaterdag een collectieve test voor zowel het eigen fabrieksmateriaal als de diverse klantenteams die een beroep op de competitiewagens van de Britse constructeur. In totaal kwamen er 16 Aston Martin Vantage's in GTE, GT3 en GT4 configuratie in actie op het circuit van Portimão in de Portugese Algarve. Over de twee dagen heen werd er een goede 25 uren getest, zowel overdag als in de duisternis.
Aston Martin V8 Vantage GTE
Aston Martin V8 Vantage GTE
Fabrieksrijders Darren Turner en Stefan Mücke waren uiteraard aanwezig en focusten zich in de V8 Vantage #97 op een optimale afstelling voor het FIA WEC. Ook twee andere GTE’s met startnummers #95 (Young Driver AMR) en #99 werden aan de tand gevoeld door de nieuwe rijdersbezettingen die later deze week op vrijdag worden bekendgemaakt, onder andere Karun Chandhok was aanwezig op de test.

9347a440fd23ec1a8961638e1b7fc7b112d2d84f.jpg
Ook de fabrieks V12 Vantage GT3 #007 in de opvallende Bilstein kleuren werd ingezet ter voorbereiding op de 24 uren van de Nürburgring eind juni, naast Turner en Mücke nam ook Pedro Lamy het stuur van deze wagen. Heel wat klantenteams tekenden ook present. Beechdean Motorsport testte de wagen waarmee het vorig seizoen de British GT titel binnenhaalde en debuteerde verder zijn nieuwe GT4, overigens het 100ste exemplaar dat van de band rolde. Ook Motorbase Performance, TF Sport, MP Motorsport en PGF-Kinfaun maakten de verplaatsing en waren samen goed voor zes exemplaren van de V12 Vantage GT3.


Foto's: AMR



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op maandag 24 februari 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons