van der Horst

Aston Martin viert 100ste verjaardag op de Nürburgring (+ Foto's)

Sir Stirling Moss - Aston Martin DBR1
Sir Stirling Moss - Aston Martin DBR1
Tijdens de afgelopen 24 Uur van de Nürburgring vierde Aston Martin haar 100ste verjaardag. Met een opmerkelijke stunt bracht het merk haar indrukwekkende staat van dienst een mooie eer! Een parade van meer dan 100 voertuigen reed in het voorprogramma van de 24H gelanceerd op het prachtige Nordschleife circuit.
Parade Aston Martin 24H Nürburgring 2013
Parade Aston Martin 24H Nürburgring 2013
Een indrukwekkende horde van zeldzame en minder zeldzame Aston's baande zich een weg op de legendarische omloop van de Nürbrugring en Norschleife in het Duitse Eifelgebied. Het was Aston Martin CEO Dr. Ulrich Bez zelf die de troepen loodste doorheen de ontelbare bochten op het meer dan 20 kilometers lange circuit. 

Dr. Bez reed in de schitterende CC100 Speedster Concept, de nieuwste conceptwagen van het Aston Martin concern. Het was overigens het internationale debuut voor de CC100, een wagen die volgens Aston Martin aanknoopt met het verleden en mogelijk indicaties bevat van de design-richting die men bij het Britse merk in de toekomst wil inslaan. Voorts zagen we op de Nordschleife ook Stirling Moss aan het stuur van de DBR1, waarmee hij in 1959 de 1000Km van de Nürburgring won, en Daniel "James Bond" Craig kroop van zijn kant achter het stuur van een iconische DB5, de wagen waarmee hij schitterde in de laatste Bondfilm "Skyfall".

Aston Martin CC100 Speedster Concept
Aston Martin CC100 Speedster Concept
Voorts kwamen bijna alle andere modellen van het merk in actie op 'De Ring'. Het merk investeert dit seizoen fel in de autosport naar aanleiding van haar 100-jarige bestaan. Zo komt het merk met een record line-up in actie tijdens de 24 Uur Le Mans, was de 24 Uur van Nürbrugring een doel en zal ook de 24 Uur van Spa-Francorchamps zich mogen verwachten aan een paar mooie entry's van Aston Martin!




Foto's: Aston Martin



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons