van der Horst

Audi maakt DTM-rijdersduo's bekend

Loïc Duval
Loïc Duval
Dat Audi Sport dit jaar in het DTM met zes wagens gerund door drie teams aantreedt kon u hier lezen in het interview met Bart Mampaey. Vandaag maakte de constructeur uit Ingolstadt ook de teambezetting bekend. Met de duo's Mattias Ekström-Nico Müller, Jamie Green-René Rast en Mike Rockenfeller-Loïc Duval opteert Motorsport-baas Dieter Gass binnen elk team voor een mix van gevestigde waarden én beloftevolle piloten.
Het Audi Sport Team Abt Sportsline runt na het terugbrengen van het aantal wagens per merk van acht naar zes voortaan nog slechts twee auto's. Na het vertrek van vice kampioen Edoardo Mortara naar concurrent Mercedes krijgt veteraan Mattias Ekström (38) er thans het gezelschap van Nico Müller. Müller die in 2014 voor Audi in het DTM debuteerde, boekte vorig jaar heel wat vooruitgang met onder meer een eerste zege op de Norisring en een derde plaats, wat resulteerde in een negende stek in het eindklassement. Hans-Jürgen Abt, Team Director van het  Audi Sport Team Abt Sportsline is er dan ook van overtuigd met de 'oude' Zweed (die in 2017  ook een volledig Rallycross WK-seizoen afwerkt) en de Zwitsere youngster (25) één van de sterkste rijdersduo's in huis te hebben.

Jamie Green blijft ook dit seizoen bij Rosberg waar hij voortaan geflankeerd wordt door René Rast. De drievoudige Porsche Supercup-kampioen is reeds sinds 2011 in dienst bij Audi en wordt als een referentie in het GT3-wereldje aanzien, met o.m. overwinningen in de etmaalraces in Spa en Daytona en op de Nürburgring. Vorig seizoen sprong hij tot eenieders voldoening in voor de gekwetste Adrien Tambay. "Ik reed aanvankelijk jarenlang in het DTM-voorprogramma, niet verwonderlijk dus dat het steeds mijn betrachting is geweest een zitje in het DTM te veroveren. Door me toe te leggen op uithoudingswedstrijden ebde dat gevoel ietwat weg. Dat ik nu dan toch de kans krijg doet het allemaal zoeter smaken" aldus Rast (31).

 Geen Audi LMP1-toekomst meer voor Mike Rockenfeller en dus blijft de Duitser in 2017 voor het Audi Sport Team Phoenix rijden, het team waarmee hij in 2013 zijn enige titel versierde sinds hij in 2007 in de DTM-dans stapte. Vorig seizoen werd voor Phoenix een regelrechte afknapper met een   teleurstellende 19de stek voor Rockenfeller en een dito 22ste plaats voor oudgediende Timo Scheider die op weinig elegante manier voor bewezen diensten werd bedankt. Met nieuwkomer Loïc Duval als teamgenoot van Rockenfeller hoopt Phoenix-teambaas Ernst Moser zijn squad  nieuwe impulsen te bezorgen om zo opnieuw aan te knopen met het succes.  Fransman Duval maakte met het Audi Sport Team Joest naam in het WEC en rijdt sinds 2014 Formula E bij Dragon Racing.

Audi gaat van 20 tot 23 februari testen in het Portugese Portimão met een interimversie van de Audi RS 5 DTM. De nieuwe wagen wordt in wereldpremière voorgesteld op de Motor Show in Genève op 7 maart en ondergaat van 13 tot 16 maart zijn eerste tests in het Italiaanse Vallelunga.

De Audi Sport DTM Teams in 2017 

Audi Sport Team Abt Sportsline
#5 Mattias Ekström (S), Red Bull Audi RS 5 DTM
#51 Nico Müller (CH), Playboy Audi RS 5 DTM

Audi Sport Team Phoenix
#77 Loïc Duval (F), Castrol EDGE Audi RS 5 DTM
#99 Mike Rockenfeller (D), Schaeffler Audi RS 5 DTM

Audi Sport Team Rosberg
#33 René Rast (D), AUTO BILD MOTORSPORT Audi RS 5 DTM
#53 Jamie Green (GB), Hoffmann Group Audi RS 5 DTM

Foto: Audi AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 9 februari 2017.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons