van der Horst

Audi presenteert 100ste Audi RS 3 LMS TCR

De 100ste Audi RS 3 LMS TCR
De 100ste Audi RS 3 LMS TCR
In september 2016 presenteerde Audi zijn nieuwe strijdros voor het grote publiek: de Audi RS 3 LMS TCR. De instap in TCR bezorgde de constructeur vooralsnog geen windeieren, zo blijkt nu. Zeven maanden na de eerste officiële race in Dubai liep de 100ste wagen van de band in Martorell, waar ook de Seat León TCR en Volkswagen Golf GTI TCR worden gebouwd. De Duitse grootmacht kon het dan ook niet laten om deze mijlpaal te vieren. Tijdens de Audi Summit Brand Show in Barcelona kreeg de Finse Juniorpiloot Joonas Lappalainen de eer om de 100ste wagen, in gouden bestickering, het podium op te rijden.
Jame Puig en Chris Reinke
Jame Puig en Chris Reinke
Chris Reinke, hoofd van Audi Sport Customer Racing, was dan ook opgetogen over deze mijlpaal. "In zijn debuutseizoen hebben wij al 90 exemplaren geleverd aan klanten wereldwijd en hebben we voororders gekregen tot aan het 100ste model! We zijn zo trots dat deze wagen zo goed draait en dat hij al een belangrijke pilaar is geworden in onze wagengamma." Dat deze wagen een schot in de roos was voor de Duitsers, bleek uit de cijfers die ze vrij gaven. In de 7 maanden dat deze wagen bestaat, was het aanwezig op 125 wedstrijden op drie verschillende continenten, stond het al 73 keer op het podium waarvan 24 overwinningen. De RS 3 is echter onder een goed gesternte geboren, want deelt veel elementen met de SEAT Leon TCR, de facto de eerste bolide onder TCR-reglementen.

Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Deze cijfers zijn ook een beetje Belgisch getint. Comtoyou Racing was het eerste team dat de wagen met vier ringen inzette in de TCR International Series. En met succes. Stefano Comini stond al twee keer op het hoogste schavotje en sinds Spa heeft het team nog een extra wagen ingezet voor Frédéric Vervisch. Daarnaast is de Belgische equipe van François Verbist en Jean-Michel Baert ook nog geregeld actief in de TCR Benelux. Met de TCR-klasse die groeit op het internationale toneel waarbij elk jaar nog nieuwe kampioenschappen opstarten, zal het ongetwijfeld niet bij de 100ste wagen stoppen voor Audi...

Foto's: Audi Sport en Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR International Series op donderdag 20 juli 2017.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons