van der Horst

Audi RS7 zonder rijder rond de Hockenheimring

Audi RS7 Sportsback
Audi RS7 Sportsback
Komend weekend heeft de finale plaats van de DTM, zoals traditioneel, op de Hockenheimring. De ideale gelegenheid voor Audi om hun nieuwste technologie aan het publiek te tonen. Audi zal namelijk een RS7 Sportback aan racesnelheid over het circuit laten rijden... zonder rijder!
Uit eerdere test op het circuit bleek al dat men over het GP-circuit een rondetijd kon neer zetten van net boven de twee minuten en topsnelheden haalde tot 240 km/u. Met de allerlaatste ontwikkelingen van Audi zal de wagen zonder rijder exact op zijn fysieke limiet rijden. De ideale lijn zal tot op milimeters nauwkeurig gevolgd worden. Audi wil op deze manier de mogelijkheden aantonen van automatische piloten en wil daarin wereldwijd de nummer één worden in de autoindustrie.

Voor wie het niet wil missen, is de commerciële stunt rechtstreeks te zien op het internet op audimedia.tv op zondag 19 oktober vanaf 12u45.

Foto: AudiSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Varia op donderdag 16 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons