van der Horst

Audi Sport test met Mattias Ekström en Jamie Green in Monteblanco

Mattias Ekström - Jamie Green
Mattias Ekström - Jamie Green
Net als BMW Motorsport test ook concurrent Audi Sport deze week in het Spaanse Monteblanco. Mattias Ekström en Jamie Green zijn de testrijders met dienst en gaan er gedurende drie dagen aan de slag met de succesrijke Audi RS 5 DTM die nagenoeg ongewijzigd is gebleven.
  • De Swert Opticiens
Mattias Ekström - Audi RS 5 DTM
Mattias Ekström - Audi RS 5 DTM
Zoals  gisteren reeds gemeld wacht er de deelnemers aan het nieuwe DTM-seizoen slechts één enkele, zij het vijf dagen tellende officiële test van 4 tot 8 april in Hockenheim. Ook voor het merk uit Ingolstadt zijn de drie testdagen in Monteblanco dus erg belangrijk.

"Deze Monteblanco-test is voor ons de enige gelegenheid om de ideeën die onze ingenieurs hebben uitgewerkt uit te proberen alvorens we ze aan onze teams doorspelen" aldus Audi Sport DTM-baas  Dieter Gass.
"Vanzelfsprekend hadden al onze rijders hier willen aanzetten maar om het maximale uit deze testsessie te halen hebben we er voor geopteerd hier slechts twee wagens in te zetten. Daarbij viel de keuze op onze best geklasseerde rijders van vorig jaar, Jamie Green en Mattias Ekström. Het reglement laat voor 2016 geen technische wijzigingen toe. Maar zelfs aan een auto die vorig jaar 18 wedstrijden won kunnen er nog enkele details ten goede worden aangebracht. Daarbij ging het in eerste instantie om de betrouwbaarheid en om de fijntuning voor die omlopen waar we het vorig jaar minder goed deden" aldus Gass nog. Voor Green en Ekström is het in Monteblanco nu zaak die verfijnde afstelling op de baan zelf  te evalueren.

Jamie Green krijgt bij Audi Sport Team Rosberg  Adrien Tambay als nieuwe teamgenoot naast zich. Ex-collega Nico Müller gaat met Miguel Molina bij  Audi Sport Team Abt aan de slag. Mattias Ekström en Edoardo Mortara verdedigen dit jaar de Audi Sport Team Abt Sportsline-kleuren. Het  Audi Sport Team Phoenix tenslotte gaat andermaal met Mike Rockenfeller en Timo Scheider in zee.

Audi-DTM-Teams 2016

Audi Sport Team Abt
#17 Miguel Molina (E), #51 Nico Müller (CH)
Audi Sport Team Abt Sportsline
#5 Mattias Ekström (S), #48 Edoardo Mortara (I)
Audi Sport Team Phoenix
#99 Mike Rockenfeller (D), #10 Timo Scheider (D)
Audi Sport Team Rosberg
#53 Jamie Green (GB), #27 Adrien Tambay (F)

 Foto's: Audi Communications Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 23 februari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons