van der Horst

Audi test acht jonge talenten, waaronder Robin Frijns

Audi test acht jonge talenten
Audi test acht jonge talenten
Het begint stilaan een gewoonte te worden, na afloop van het seizoen biedt Audi enkele jonge wolven de opportuniteit om de DTM bolide aan de tand te voelen. Vorig jaar kregen onder meer Tom Blomqvist, William Buller en Carlos Sainz Jr. de mogelijkheid om onder het toeziend oog van Miguel Molina en Filipe Albuqerque achter het stuur van de Audi A4 DTM te kruipen. Dit jaar was het de beurt aan acht andere talenten, waaronder onze Noorderbuur Robin Frijns.
Audi-fabrieksrijders Timo Scheider en Adrien Tambay tekenden ditmaal present voor de rol van coach tijdens de drie dagen durende sessie. Beide heren gaven de jonge talenten tips en hielpen ze doorheen de verschillende onderdelen van de test. Zo was het niet alleen de bedoeling een snelle rondetijd te klokken, maar werd er ook aandacht geschonken aan de communicatie met de ingenieurs en mechaniekers en over het terugkoppelen van wijzingen aan de bolide. Ook werkten de heren piloten een race simulatie af aan het stuur van de Audi A4 DTM. De Britten Jordan King en Harry Ticknell verzekerden zich van deelname aan de test nadat ze de beste VW-rijders bleken tijdens het F3 kampioenschap dit jaar, terwijl Robin Frijns door vriend en vijand wordt gelauwerd om zijn talent. Verder kwamen ook Marvin Kirchhöfer (ATS Formula 3 Cup kampioen), Alessandro Latif (Speed Euroseries), Thomas Schöffler (International GT Sprint Series Kampioen), Ferdinand Stuck (VLN) en Stefan Wackerbauer (Formula Renault Eurocup) in actie.

"We beschouwen deze test als een investering voor de toekomst", zegt Audi DTM-bons Dieter Gass. "We zijn perfect tevreden met onze huidige rijdersbezetting, maar willen regelmatig toch enkele jonge talenten de mogelijkheid bieden om een blik achter de schermen van de DTM te bieden. Dat is overigens ook hoe enkele van onze huidige rijders begonnen en vandaag maken ze deel uit van de DTM of andere kampioenschappen."

Foto: Audi Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 22 november 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons