van der Horst

Aurélien Comte wint de TCR Europe Trophy

Aurélien Comte - DG Sport Peugeot 308
Aurélien Comte - DG Sport Peugeot 308
Nadat de TCR Europe Trophy titel vorig jaar over verschillende races beslist werd, verkoos men om het dit jaar te houden bij een manche van twee races waarop de beste rijders uit de verschillende nationale competities werden uitgenodigd. Net als vorig jaar, toen Pierre-Yves Corthals met zijn Opel de titel behaalde, ging het goud naar een rijder van het Belgische DG Sport Compétition. Ditmaal was Aurélien Comte met de Peugeot 308 Cup aan de beurt.
  • STX Motorhomes
Josh Files - Target Competion Honda Civic
Josh Files - Target Competion Honda Civic
Een twintigtal rijders zakten af naar het circuit van Adria waar de Europese titel beslecht werd over twee races. De eerste race werd gewonnen door Josh Files (Target Competion Honda Civic) en de Brit leek op weg naar de titel tot hij in de tweede race een penalty toebedeeld kreeg. Comte leek dan op weg naar de zege maar hij werd nog voorbijgestoken door Gabriele Tarquini in de BRC Racing Hyundai i30 N. De Koreaanse wagen is echter nog niet gehomologeerd en daarom scoorde Tarquini geen punten. Comte kreeg niettegenstaande hij als tweede over de lijn kwam de volle punten van de zege, Giacomo Altoè (Target Competition Honda Civic) finishte derde.

Na optelling van de punten bleken Comte en Altoè evenveel evenveel punten gescoord te hebben maar Comte kreeg de titel omwille van zijn zege in race 2 terwijl Altoè niet beter deed dan tweede. Josh Files kreeg het brons, Maxime Potty (VW Golf GTI TCR WRT) legde beslag op de vierde plaats nadat hij in de twee races respectievelijk als zesde en vierde over de lijn kwam. De Teams’ Trophy ging naar Target Competition voor DG Sport Compétition.

Foto's: TCR International Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op maandag 30 oktober 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons