van der Horst

Aurélien Panis ruilt Zengõ Motorsport-Honda voor Boutsen Ginion-exemplaar in TCR

Aurélien Panis
Aurélien Panis
Aurélien Panis houdt de samenwerking met Zengõ Motorsport voor bekeken en ruilt zijn Hongaarse Honda Civic WTCC voor een TCR-exemplaar, gerund door het Belgische Boutsen Ginion. De zoon van voormalig F1-piloot Olivier Panis wordt binnen Zengõ Motorsport vervangen door onder meer ETCC-winnaar Zsolt Dávid Szabó.
Zengõ Motorsport
Zengõ Motorsport
 Zengõ Motorsport kleurt voortaan opnieuw volledig Hongaars nu youngster Aurélien Panis de deur van het team na een teleurstellend debuut achter zich dicht trok. De Fransman die school liep in de eenzitterij, kwam tot dusver niet verder dan twee tiende plaatsen. De aanpassing aan voorwiel aangedreven bolides verliep niet echt van een leien dakje. Anders dan de officiële Honda-rijders Michelisz en Monteiro moe(s)ten zowel Panis als teamgenoot Daniel Nagy het naar verluidt zien te rooien met wagens die al geruime tijd geen evoluties meer ondergingen. Een frustrerende situatie voor de betrokken rijders die steevast hun budget achteraan het peloton moeten opsouperen.

Zsolt Dávid Szabó
Zsolt Dávid Szabó
Waar Dániel Nagy aan boord blijft van de eerste Honda Civic, opteert het team van Zoltán Zengő voortaan wellicht voor een beurtrol op de tweede Honda.  In het Argentijnse Termas de Rio Hondo (14-16/7) krijgt de jonge Zsolt Dávid Szabó (21) het stuur van de zwart-groene Civic in handen. Szabó die eerder op de Hungaroring reeds voor Zengõ op het ETCC-podium eindigde wordt hiermee beloond voor zijn zege in het tweede ETCC-treffen in Vila Real eind juni. Later maken ook Ferenc Ficza en Norbert Nagy - resp. in de TCR International Series en ETCC voor het team aktief - hun opwachting, waarmee Zengő Motorsport zich (zoals voorheen met Norbert Michelisz) opnieuw volledig focust op jong Hongaars talent.

Aurélien Panis van zijn kant is opgezet met de overstap naar het Belgische Boutsen Ginion: "Blij om het avontuur met Honda verder te kunnen zetten binnen een competitief team. De scholing met een voorwiel aangedreven wagen verderzetten en tegelijkertijd proberen zo goed mogelijk te scoren is het objectief. Een nieuwe uitdaging die zich reeds dit weekend in Oschersleben aandient!" aldus Panis.
 
Aurélien Panis
Aurélien Panis
Ook Olivier Lainé, Team Manager van Boutsen Ginion is vanzelfsprekend blij met de komst van de jonge Fransman voor het vervolg van de TCR International Series-campagne. "Aurélien reed reeds voor ons in Zandvoort in TCR Benelux en lukte in Zolder op de laatste testdag zeer competititeve chrono's. Ons team is dan ook super gemotiveerd deze nieuwe uitdaging in de hoogstaande TCR International Series aan te gaan" klinkt het. Boutsen Ginion blijft uiteraard ook aktief in het  TCR Benelux-kampioenschap waar het met Benjamin Lessennes aan de leiding staat in de tussenstand.

Foto's: Hans van Onsem, FIA WTCC & Boutsen Ginion Press

 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons