van der Horst

Austin: Derde zege op rij voor Porsche #1

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Waar Audi de kwalificaties nog domineerde moest de Duitse constructeur tijdens de 6 Hours of Circuit of the Americas alsnog de duimen leggen voor de Porsche #1 van Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard. Meteen de derde zege op rij voor de regerende WEC-kampioenen, die optimaal profiteerden van wat pech bij Audi. De #8 van Di Grassi, Duval en Jarvis kon alsnog beslag leggen op de tweede plaats, Toyota completeerde het podium met de #6 van Kobayashi, Conway en Sarrazin.
Audi R18
Audi R18
De Audi's waren meer dan een halve wedstrijd dominant in de hete omstandigheden totdat de startnummer 8 bijna een minuut verloor na elektronische problemen. De zuster-Audi nam daarna het commando over maar werd door Porsche #1 geklopt met nog een dikke twee uur op de klok, toen de bolide uit Stuttgart optimaal profiteerde van een Full Course Yellow om te komen pitten. De concurrentie had al een stop onder groen afgewerkt dus kwam Hartley als leider naar buiten.

Aston Martin V8 Vantage GTE 2016
Aston Martin V8 Vantage GTE 2016
Audi #7 kon daarna geen tegenaanval meer plaatsen daar Tréluyer een tiental minuten later een aanrijding had met de Ford GT #66. De auto verloor daardoor zes ronden en werd daardoor pas als zesde en laatste van de fabrieks-LMP1's geklasseerd. In de overige klassen konden de respectievelijke polesitters allemaal hun pole omzetten in de zege: LMP2 was voor de Signatech Alpine van Menezes/Lapierre/Richelmi terwijl GTE opnieuw een kolfje naar de hand was van Aston Martin. Thiim/Sörensen wonnen de Pro-klasse in de #95, Lamy, Lauda en Dalla Lana waren de primus in Am met de startnummer 98.

--- Uitslag FIA WEC 6 Hours of Circuit of the Americas 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons