Austin: Overwinningen voor René Binder en Egor Orudzhev

René Binder - Lotus
De World Series Formule V8 3.5 kwam ook op de omloop van Austin in actie in het voorprogramma van de manche voor het WEC. Twee races werden er verreden en de winnaars waren enerzijds René Binder (Lotus) in race 1 en anderzijds Egor Orudzhev (SMP Racing by AVF) in de tweede wedstrijd. Pietro Fittipaldi (Lotus) kende een minder weekend met een derde plaats op zaterdag en een opgave op zondag, maar de Braziliaan behoudt wel de leiding in het kampioenschap.
In de eerste race voor de World Series Formule V8 3.5 reed René Binder van start toot finish aan de leiding. Zijn teamgenoot bij Lotus Pietro Fittipaldi bezette lange tijd de tweede positie maar verspeelde die bij de herstart na een safety car periode aan Egor Orudzhev. Alex Palou (Teo Martin Motorsport) pakte de vierde plaats, Matevos Isaakyan (SMP Racing by AVF) sloot de top vijf af.

Egor Orudzhev - SMP Racing by AVF
Bij de start van de tweede race schoot Egor Orudzhev het best uit de startblokken, ging Pietro Fittipaldi voorbij en pakte de tweede plaats achter Alex Palou. In de vierde ronde ging Fittipaldi uit de baan en gaf op. Orudzhev joeg Palou op en deze laatste moest al vroeg in de race de pits opzoeken om zijn banden te laten wisselen. Orudzhev profiteerde van de vrije baan om enkele snelle ronden af te leggen voldoende om genoeg voorsprong te nemen om ook na zijn pitstop de leiding te behouden. Diego Menchaca (Fortec Motorsport) kwam als derde over de lijn voor Roy Nissany (RP Motorsport) en Alfonso Celis Jr (Fortec).

Foto's: World Series Formula V8 3.5

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op dinsdag 19 september 2017.