van der Horst

Australië: Blijft de kloof met Mercedes te groot voor Ferrari?

Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Mercedes wist vandaag wederom de voorste rij op de startgrid in te palmen, met op de pole positie regerend wereldkampioen Lewis Hamilton: zijn vijftigste ondertussen. En op de tweede plaats volgde zijn teamgenoot Nico Rosberg. Scuderia Ferrari, waar veel van verwacht en gehoopt werd, nam de tweede rij voor zijn rekening maar volgde toch op ruime afstand van de Zilverpijlen. “Vergeleken met de Mercedes-rijders staan we een beetje verder achter dan dat we verwacht hadden, maar we zijn tevreden met de derde en vierde plaats. Voor mij in het bijzonder was het tijdens de kwalificatie moeilijk om het juiste ritme te vinden”, zei Sebastian Vettel.
  • Prospeed Competition
“Ik heb een goede ronde gereden en op het einde besloten we om er geen extra meer te rijden”, aldus de viervoudige wereldkampioen.”Een halve seconde sneller gaan zat er niet in. Dus op die manier hebben we toch een set banden kunnen sparen.” Zijn teamgenoot Kimi Raikkönen vulde aan:“Het was niet de meest ideale kwalificatie maar slecht was ze ook niet. De wagen voelde vrij goed aan en ook al zijn beide Mercedes sneller dan ons, ik denk niet dat we te ongerust hoeven te zijn. Misschien hadden we het beter gedaan indien het warmer was geweest want ik heb wat moeite gehad met het opwarmen van de voorste banden.”

Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
De nieuwe kwalificatieformat kreeg de volle laag in de paddock, en ook via de sociale media. Ook Vettel, die zich nog voor het einde van de sessie ging omkleden en in spijkerbroek richting de persconferentie wandelde, werd gevraagd wat hij van dit alles vond. “Ik snap niet waarom iedereen zo verrast is nu. Het was duidelijk dat zoiets zou gebeuren. Dat werd eerder al voorspeld door een hele resem van ingenieurs en andere slimmerds”, aldus de viervoudige wereldkampioen.

Albert Park Melbourne pit exit
Albert Park Melbourne pit exit
“In het begin was het een beetje gekkenwerk met al de wagens die stonden aan te schuiven aan het einde van de pitstraat, en iedereen die een rondetijd probeerde neer te zetten teneinde niet geëlimineerd te worden. En dan was het plotseling vrij stil, ook zo in Q2 en in Q3. Dus ja, ik denk niet dat het spannender is. Het is zeker niet de juiste weg om volgen. Niets is veranderd aan hetgeen we enkele weken geleden al zeiden, maar blijkbaar vond iemand dit een leuk idee. Indien niet dan hadden we deze format niet gehad.”

De kloof tussen beide teams lijkt wel groot te zijn maar, net zoals vorig seizoen, wordt verwacht dat het verschil tijdens de race kleiner is dan bij de kwalificatie. Nog even afwachten tot morgen, dan weten we meer.

Foto's: Georges De Coster




  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons