van der Horst

Australië: Max Verstappen woedend op Sainz en Toro Rosso

Max Verstappen - Scuderia Toro Rosso
Max Verstappen - Scuderia Toro Rosso
Na een indrukwekkende prestatie tijdens de kwalificatie die voor Max Verstappen een vijfde startplaats in de Grote Prijs van Australië opleverde, werd veel van onze Noorderbuur verwacht. Na een barslechte tweede bandenstop kwam Max achter Toro Rosso-teamgenoot Carlos Sainz Jr. terecht. Het duurde niet lang of de twee zaten Jolyon Palmer in de Renault op de hielen. Waarop de Nederlandse Belg er meermaals via de boordradio op aandrong of Sainz niet voor hem wilde opzij gaan, zodat hij Palmer kon proberen in te halen. De Spanjaard gaf evenwel niet toe. “Ik was nochtans de hele race sneller. Ze hebben het hem (Sainz Jr.) gemeld maar hij heeft niet gereageerd, dus ik weet genoeg” aldus Verstappen.
Start GP Australië 2016
Start GP Australië 2016
“De start ging goed, de eerste stint ging goed. Dus daarover hebben we niet te klagen natuurlijk. Daarna ging alles mis”, zei een duidelijk gefrustreerde Verstappen na afloop van de wedstrijd in Albert Park. "De lange pitstop was eigenlijk een misverstand, de banden stonden ook niet klaar. Van dan af werd het gewoon heel lastig.”

Carlos Sainz Jr. - Scuderia Toro Rosso
Carlos Sainz Jr. - Scuderia Toro Rosso
Tegen het einde van de wedstrijd namen de zenuwen van de jonge Nederlander de bovenhand wat resulteerde in een aanrijding met zijn Spaanse teammaat. Sainz kon zonder kleerscheuren zijn weg vervolgen maar jonge Max tolde om zijn as. Gelukkig zonder erg zodat ook hij zijn weg kon verderzetten, maar meer dan een tiende plaats zat er niet meer in. Op de vraag of het toch een positief iets was, dat puntje dat hij voor het team binnenhaalde, brieste de Genkenaar: ”Voor mij maakt dat ene punt echt geen zak uit!”

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography




  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons