van der Horst

Australië: Nieuwe McLaren-Honda een stap vooruit volgens Alonso

Fernando Alonso - McLaren-Honda
Fernando Alonso - McLaren-Honda
Tijdens de kwalificatie eerder vandaag op het circuit van Albert Park in Melbourne behaalde McLaren zijn meest overtuigende resultaat sinds hun hereniging met Honda vorig seizoen. Fernando Alonso en Jenson Button behaalden vandaag respectievelijk de twaalfde en dertiende plaats op de startgrid, tevens ook hun beste resultaat sinds mei, ter gelegenheid van de Grote Prijs van Monaco. Ook al was de MP4-31 anderhalve seconde trager dan de Mercedes in Q2, het is een hele stap vooruit vergeleken met de tijden van vorig jaar. Toen bleken de McLaren's maar liefst vijf seconden verwijderd van de eerste stek.
“Deze auto is zeker een stap in de goede richting”, vertelde Alonso aan Sky Sports F1. “Ik ben tevreden met de wagen en ik geniet van het weekend. En ik genoot van het rijden tijdens de vrije trainingen waarin we geen enkel probleem kenden.” Het verschil met de concurrentie is kleiner dan vorig seizoen en vandaag was McLaren slechts vier tienden trager dan Force India. Het Indische team eindigde maar liefst vier plaatsen hoger in het kampioenschap voor de constructeurs. Beterschap in het vooruitzicht  dus voor het team uit Woking.

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Eind vorig jaar kende de tweevoudige wereldkampioen drie Grote Prijzen die hij liever wil vergeten. In Mexico kwam hij niet aan de start nadat hij al moest opgeven tijdens de formatieronde. In Brazilië zat hij meer in een ligstoel te zonnebaden aan de kant van de weg dan achter het stuur van zijn McLaren. En in Abu Dhabi reed hij achteraan het veld een eenzame wedstrijd. Nu hoopt hij op beterschap:“Tijdens Q1 werd ik derde en gebruikte twee sets  super-soft banden. Tijdens Q2 reed iedereen op nieuwe banden en behaalde ik in mijn eerste poging de tiende plaats - 1,2 seconde verwijderd van  Mercedes. Dus dat is een mooie verrassing.”

Uiteraard wil de Spanjaard niet racen voor de twaalfde en dertiende plaats. “Wij willen eerste en tweede worden en dat is de grootste stap die nog moet gezet worden. Maar dit eerste resultaat stemt me gelukkig en ik ben trots op het team omdat ze de wagen sterk ontwikkeld hebben tijdens de winter”, aldus Alonso. Morgen mikt hij alvast op een plaats in de punten tijdens de GP van Australië, de openingsmanche van het wereldkampioenschap Formule 1.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography




  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons