van der Horst

Auto GP: Donington: Vittorio Ghirelli doet beste zaak in het kampioenschap

Vittorio Ghirelli - Super Nova
Vittorio Ghirelli - Super Nova
Vittorio Ghirelli doet dankzij een overwinning en een vierde plaats een uitstekende zaak in het kampioenschap, temeer daar zijn directe rivaal Kimiya Sato enkel de punten van een vijfde plaats kon scoren. Ghirelli telt in de stand nu 11 punten meer dan de Japanner. Ook Narain Karthikeyan kende een uitstekend weekend, de Indiër werd tweede in de eerste race na zijn teammaat Ghirelli en won de tweede race.
Karthikeyan reed de pole op het circuit van Donington en nam ook kordaat de leiding in de eerste race, maar de Super Nova rijder verloor net iets meer tijd bij de pitstop dan zijn teamgenoot Ghirelli en kwam net achter de Italiaan terug de piste op. Ghirelli zou de leiding behouden en na Karthikeyan kwam Kevin Giovesi  als derde over de lijn. Sato, voordien leider in het kampioenschap spinde van de baan en moet de kop in het kampioenschap nu overlaten aan winnaar Ghirelli. Onze Noorderburen Daniel de Jong en Meindert van Buuren deden het verre van slecht, de eerste eindigde zesde na een gok op een late pitsstop en van Buuren werd achtste, goed voor de pole in de tweede race.

Uitslag race 1:

1. Vittorio Ghirelli (Super Nova) 21 ronden
2. Narain Karthikeyan (Super Nova) +0.479
3. Kevin Giovesi (Ghinzani) +6.354
4. Robert Visoiu (Ghinzani) +8.382
5. Sergio Campana (Ibiza) +9.862
6. Daniel De Jong (Manor MP Motorsport) +10.708
7. Tamas Pal Kiss (Ibiza) +14.510
8. Meindert Van Buuren (Manor MP Motorsport) +35.074

Meindert Van Buuren kon zijn polepositie niet omzetten in een overwinning, Karthikeyan kon dankzij een vroege stop vooraan postvatten en stond de leiding niet meer af. Van Buuren moest zich tevreden stellen met de tweede plaats terwijl Kevin Giovesi derde werd. Sato reed een mooie race en werd vijfde maar Ghirelli kwam net voor de Japanner binnen en scoorde dus meer punten en komt nog wat steviger aan de leiding in het kampioenschap. Campana verloor enkele plaatsen na een sortie en werd zesde.

Uitslag race 2:

1. Narain Karthikeyan (Super Nova) 21ronden
2. Meindert Van Buuren (Manor MP Motorsport) +13.684
3. Kevin Giovesi (Ghinzani) +14.114
4. Vittorio Ghirelli (Super Nova) +15.874
5. Kimya Sato (Euronova) +18.054
6. Sergio Campana (Ibiza) +21.626
7. Roberto La Rocca (Comtec-Virtuosi) +22.864
8. Tamas Pal Kiss (Ibiza) +24.076



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 3 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons