van der Horst

Auto GP: Marrakech: Overwinningen voor Campana en Bacheta

Podium race 1 Marrakech
Podium race 1 Marrakech
In het kader van het WTCC-weekend op het circuit van Marrakech werden ook de derde en vierde manche van het Auto GP-kampioenschap verreden. Sergio Campana won nipt de eerste race, een olielek en gebarsten uitlaat deden hem bijna de overwinning verliezen aan een sterk opzittende Daniel de Jong. Formule 2-kampioen Bacheta was de winnaar van race 2 nadat bijna de helft van de deelnemers bij crashes betrokken raakte. Kimiya Sato is na het weekend de leider in het kampioenschap.
Paniek bij Manor MP toen juist voor de start nog de banden op de wagen van de Jong moesten vervangen worden nadat er een leeglopende band werd ontdekt;  nadien toen in de eerste ronde Meindert van Buuren zijn wagen aan de kant moest zetten met een gebroken aandrijfas. De Jong reed echter een probleemloze race en was op weg naar de tweede plaats toen  leider Campana op het einde van de wedstrijd plots snelheid minderde tengevolge van eerste een gebarsten uitlaat en later een olielek. De Jong naderde nog tot op minder dan 2 seconden van de rokende bolide van Campana maar kwam een ronde tekort om de overwinning te pakken.  De derde plaats ging naar Kimya Sato die voor de derde maal op rij op het podium eindigde.

Agostini in het begin van de race nog in strijd met Karthikeyan om de tweede plaats, ging van de baan en raakte lichtjes de vangrail. Na een vroege stop werd hij uiteindelijk nog vierde. Karthikeyan  verloor veel tijd bij de bandenwissel en viel terug naar de zesde plaats na Spavone. Na de race kreeg Ghirelli, die zevende was geëindigd, twee seconden straftijd voor inhalen onder geel en zakte daarmee naar plaats negen en verloor zo een plaats op de eerste startlijn voor race  waar de eerste acht starten in omgekeerde volgorde.

Uitslag race 1 Auto GP Marrakech 2013

1. Sergio Campana (Ibiza)
2. Daniel de Jong (Manor MP)
3. Kimiya Sato (Euronova)
4. Ricardo Agostini (Manor MP)
5. Antonio Spavone (Super Nova)
6. Narain Karthikeyan (Zele)

Door de penalty van Ghirelli erfde Luciano Bacheta de achtste plaats die gelijk stond met de pole voor race 2. Bacheta hield het hoofd koel in een door ongelukken overspoelde race en won. Spavone nam in het begin de leiding na een safety car-procedure, maar botste met Roda en moest opgeven. Deze laatste duelleerde dan met Bachetta voor de leiding wanneer hij werd binnengeroepen voor een drive-through  voor zijn aandeel in het incident met Spavone, onterecht echter zou later blijken. Zo ging de tweede plaats nog naar Ghirelli die opgeklommen was van plaats negen bij de start. Sato eindigde opnieuw op het podium nadat hij Visoiu kon verschalken in de haarspeldbocht.

In de eerste bocht  heerste er al heel wat verwarring met als gevolg dat Agostini en Cipriani hun race daar zagen eindigen. Winnaar van race 1 Campana beschadigde zijn ophanging en moest opgeven waarna de Jong Karthikeyan achteraan ramde en beide wagens uit de race kegelde. Een safety car-procedure was nodig om de gestrande wagens op te ruimen. Ook van Buuren en La Rosa kwamen met elkaar in contact. Daarna volgde het incident tussen Roda en raceleider Spavone, de wielen raakten elkaar waarna Spavone de vangrails in gekatapulteerd werd. Later gaf de organisatie toe dat de drive-through die Roda voor het incident kreeg niet gerechtvaardigd was, maar de uitslag van de race bleef wat het was. Dankzij zijn vier podiumplaatsen is Sato  leider in het kampioenschap met 66 punten voor Campana (62 punten)en Bacheta (43 punten).

Uitslag race 2 Auto GP Marrakech 2013

1. Luciano Bacheta (Zele)
2. Vittorio Ghirelli (Supernova)
3. Kimiya Sato (Euronova)
4. Robert Visoiu (Ghinzani)
5. Maxim Snegirev (Virtuosi UK)
6. Meindert van Buuren (Manor MP)

Foto: Auto GP press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 8 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons