van der Horst

Autopolis: Astemo Real Racing wint - Bertrand Baguette kruipt dichter in tussenstand

Real Astemo Racing - Honda NSX-GT "Type S"
Real Astemo Racing - Honda NSX-GT "Type S"
In de Super GT stond de voorlaatste manche van het kampioenschap op het programma, die doorging op Autopolis en het was een Honda die er zegevierde. Koudai Tsukakoshi en Shinji Matsushita konden rekenen op een uitstekend Astemo Real Racing tijdens de pitstops, wat ook het verschil maakte voor de winst. Hiermee springt het Japanse duo naar de derde plaats in de tussenstand, net achter Bertrand Baguette en Kazuki Hiramine, die met de Calsonic Team Impul Nissan als zesde over de meet kwamen.
Hoewel het Belgisch-Japanse duo pas als zesde over de meet reden, een slechte zaak in het kampioenschap deden ze niet. Gezien hun naaste concurrenten, de NDDP Racing Nissan van Katsumata Chiyo en Mitsunori Takaboshi, net achter hen eindigde, kruipen ze in de tussenstand een punt dichterbij op hen. Gezien er nog 21 punten te verdienen vallen, maken er nog zes teams een kans op de titel. De finale in Motegi gaat dus alles beslissen.

In GT300 ging de overwinning naar de Saitama Toyotpet GreenBrave Toyota van Hiroki Yoshida en Kohta Kawaai. Zij bleven de R&D Sport Subaru van Takuto Iguchi en Hideki Yamauchi en de K2 R&D LEON Racing Mercedes van Naoya Gamou en Takuro Shinohara voor. Ook daar kan er nog veel wijzigen in de stand, waar Kiyoto Fujinami en Joao Paulo de Oliveira in de Kondo Racing Nissan een voorsprong van 3,5 punten heeft op de Subaru en zijn er nog acht teams/piloten die kampioen kunnen worden. De finale vindt plaats op 6 november in Motegi.

Foto: Super GTDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 3 oktober 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons