van der Horst

Autosalon: Concept cars geven bezoekers een idee over de toekomst van de auto

VW ID. Buggy
VW ID. Buggy
Geen autosalon zonder concept cars en alhoewel er dit jaar geen echt extreem spectaculaire concept cars te bewonderen vallen bieden heel wat merken ons toch al een inkijk op de toekomst van de automobiel via deze meestal eenmalig geproduceerde ontwikkelingswagens. Volkswagen presenteerde zelfs twee concept cars, beide met elektrische aandrijving, de ID. Buggy en de ID. Buzz.
VW ID. Buggy
VW ID. Buggy
De ID. Buggy is een hedendaagse visie op de eind jaren 60, begin jaren 70 uiterst populaire buggy’s. Deze vrijetijdswagens waren gebaseerd op het onderstel en de aandrijving van de kever, maar de versie anno 2020 doet het elektrisch en maakt gebruik van het elektrisch platform MEB. Aangezien het in hevig groen afgewerkte koetswerk geen dak of deuren heeft bestaat het interieur uit waterafstotende materialen. De ID. Buggy is uitgerust met een batterij van 62 kWh en een elektromotor op de achteras, die 150 kW levert. De topsnelheid zou 160 km/u bedragen.

VW ID. Buzz
VW ID. Buzz
De Volkswagen ID Buzz is dan weer een herinterpretatie van de vorige eeuw razend populaire VW bus, maar ook hier kiest men voor een elektrische aandrijving en maakt men gebruik van het MEB platform. De actieradius van het busje zou meer dan 550 kilometer bedragen. Het interieur is ruim genoeg om zeven personen toe te laten.

Citroën Ami One
Citroën Ami One
Een nog gekker elektrisch aangedreven wagentje is de Ami One Concept van Citroën. Volgens de visie van de Franse constructeur incarneert deze elektrische deelwagen waar je geen rijbewijs voor nodig hebt de toekomst van de auto in de stad. Het rijbereik is slechts 100 kilometer en de Ami One gaat niet sneller dan 45 km/u. De C5 Aircross PHEV combineert dan weer de 1.6 PureTech motor met een elektromotor, goed voor een totaal vermogen van 225 pk.

Peugeot 508 Sport Engineered
Peugeot 508 Sport Engineered
Dan ziet Peugeot het iets sportiever, de 508 Sport Engineered is een conceptmodel van een sportieve plug-in hybride berline, maar dan wel een die in de nabije toekomst daadwerkelijk op de markt komt. Deze 508 heeft wel drie motoren, naast de 1.6 liter PureTech krachtbron zijn er nog twee elektromotoren, een die de vooras aandrijft en één voor de achteras.

Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale
Bij Alfa Romeo, dat moeilijke tijden kent, wacht men op positieve reacties na het showen van de Tonale. Die concept car zou ons al een goed beeld moeten geven van een in de nabije toekomst te lanceren compacte SUV. Natuurlijk gaat het hier ook over een plug-inhybride maar één die een sportieve rijdynamiek garandeert.


BMW Vision iNext
BMW Vision iNext
BMW heeft de ogen gericht op de toekomst en tracht ons daarvan te overtuigen met de Vision iNext, een volledig elektrisch en in hoge mate autonoom rijdende ruime SUV. Het koetswerk is vrij uniek te noemen en ook de kleur van de gepresenteerde wagen laat niemand onberoerd.

Foto's: Niels Vaeck, Marnik Mouchaers & Ronald Janssens
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op zondag 12 januari 2020.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons