van der Horst

Autosport.be jaaroverzicht - Stint 22: Belgen kleuren Supercar Challenge met drie titels

Superstars @ Zolder: Beelden van Supercar Challenge races op zondag
De Supercar Challenge kende in 2013 opnieuw een spannend seizoen met nog steeds een knap deelnemersveld en een grote verscheidenheid aan meestal bloedmooie wagens. De Supercar Challenge heeft nog steeds het grootste en meest tot de verbeelding sprekende wagenpark binnen de Benelux en doorheen het ganse seizoen kleurden onze landgenoten mee het kampioenschap.
FIA GT Series Zolder: Het weekend in beeld gebracht
In divisie GT stond onze landgenoot Wim Lumbeeck na drie raceweekends aan de leiding, maar hij reed geen volledig seizoen met zijn Viper GTS-R. Steve Vanbellingen en Ward Sluys namen de koppositie over en pakten uiteindelijk tevens de titel. Ook in divisie GTB weerklonk de Babanconne met de titel voor Lamster/Neyens in hun Porsche 997 Supercup. Zij klopten in volle finale het Nederlandse duo Frijns/Wijnen dat het kampioenschap eindigde in de vangrails.

Norma Benelux - Norma M20F
Norma Benelux - Norma M20F
In de Sport en Supersport divisies was de strijd er niet minder om. Luc De Cock vatte als leider de laatste meeting aan, maar moest na pech vrede nemen met de titel van vicekampioen na de Seat Leon Supercopa van de familie Monster. In de Supercopa klasse presteerden de Belgen overigens ook meer dan behoorlijk. Met een zilveren medaille voor Voet/Van den Broeck en een bronzen plak voor Adriaenssens/Nye sleepten onze landgenoten het best mogelijke uit de brand, achter de ongenaakbare broers Monster. Bij de Superlights was het dan weer wel raak, nadat Jürgen Van Hover en David Houthoofd de grootste beker mee naar België mochten nemen bij de CN's.Opmerking: deze bijdrage maakt deel uit van het Autosport.be jaaroverzicht 2013.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op zondag 22 december 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons