van der Horst

Autoworld Brussels: Expo Supercar Story

Autoworld Brussels: Expo Supercar Story
Autoworld Brussels: Expo Supercar Story
Het Overlegcomité heeft woensdagnamiddag beslist om de COVID maatregelen te verstrengen, maar de musea blijven open. Met de feestdagen in aantocht is het dus een ideale gelegenheid om met de familie een bezoek te brengen aan Autoworld Brussels waar momenteel twee exceptionele expo’s lopen. "Supercar Story", vertelt het verhaal van de supercars van na de tweede wereldoorlog tot nu aan de hand van een veertigtal unieke bolides en is de grote expo voor het einde van dit jaar. Daarnaast blijft ook de expo "Circuit de Spa-Francorchamps 100 years" langer open dan voorzien en is nu te bezichtigen tot eind januari.
Autoworld Brussels: Expo Supercar Story
Autoworld Brussels: Expo Supercar Story
Meer dan 40 uitzonderlijke wagens, van na de tweede wereldoorlog tot het heden, werden bijeengebracht in Autoworld Brussels voor de expo Expo “Supercar Story”. Er staan bolides ten toon die men nooit op de openbare weg zal tegenkomen. Uit verschillende decades werden wagens bijeengebracht, zo zien we een Mercedes 300SL en een Maserati AC6GS uit de jaren 50, de Ford GT40 en de Lamborghini Miura vertegenwoordigen de jaren 60 en de Lamborghini Countach, De Tomaso Pantera en Porsche 911 Turbo komen uit de jaren 70. Zo gaat het verder met de uitzonderlijke jaren 80 die het ontstaan zagen van de Porsche 959 en de Ferrari F40 maar de laatste jaren van vorige eeuw kenden een explosie van supercars met onder meer de  Ferrari F50, de Porsche GT1, de McLaren F1, de Jaguar XJ220, de Lotus Esprit V8, de Mercedes-Benz CLK GTR of de Lamborghini Diablo. Het huidige decenium wordt vertegenwoordigd door onder meer de Ferrari LaFerrari, McLaren P1, Bugatti Veyron, Ford GT, Lamborghini Trueno en de SF90 Stradale.
 
Circuit de Spa-Francorchamps 100 years
Circuit de Spa-Francorchamps 100 years
Daarnaast kan men nog steeds de expo over 100 jaren circuit van Spa-Francorchamps bezichtigen. Die expo is opgezet volgens verschillende thema’s. Zo zien we een area toegewijd aan de 24 uren van Francorchamps en één aan de Grote Prijs formule 1. Daarnaast staan er nog verschillende wagens en moto’s ten toon die aan verschillende wedstrijden, zoals de 1000 km, op het Ardeense circuit hebben deelgenomen.

Autoworld Brussels: Expo Supercar Story
Autoworld Brussels: Expo Supercar Story
Autoworld Brussels is alle dagen open, in de week van 10u00 tot 17u00, in het weekend sluiten de deuren om 18u00. Een ticket kost 15 Euro voor volwassenen, kinderen van 6 tot 11 jaar betalen 8 Euro en kinderen onder de zes jaar komen er gratis in.  

Meer foto's vindt u HIER.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op woensdag 22 december 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons