van der Horst

Azerbeidzjan: Eerste zege voor Alexander Albon

Alexander Albon - DAMS
Alexander Albon - DAMS
Alexander Albon (DAMS) heeft in Azerbeidzjan de hoofdrace van het FIA formule 2 kampioenschap gewonnen, in de straten van Baku bleef hij Jack Aitken (ART GP) en Antonio Fuoco (Charouz Racing) vooraf.
  • Hamofa Performance
Lando Norris (Carlin) geraakte niet weg van de grid bij de start van de formatieronde en moest achteraan aansluiten, op de eigenlijke startgrid waren het dan weer Jack Aitken (ART GP) en Roberto Merhi (MP Motorsport) die hun wagen niet aan de praat kregen. Al vroeg in de race verloren we dan nog de wagens van Louis Delétraz (Charouz Racing) en Luca Ghiotto (Campos) waarna besloten werd om de safety car de baan op te sturen.

Nyck de Vries - Prema Racing
Nyck de Vries - Prema Racing
Albon die nog steeds aan de leiding zag na de verplichte pitstop wel George Russell (ART GP) en Nyck de Vries (Prema) voor hem rijden. Wanneer Roy Nissany (Campos Racing) zijn wagen in de muur zette kwam de safety car voor een tweede maal naar buiten. Bij de herstart dook de Vries wat te enthousiast de eerste bocht in en duwde Russell van de baan, Fuoco die ondertussen voorbij Albon was geraakt profiteerde van het incident om de leiding over te nemen. Op het einde van de race verloor Fuoco echter terrein en zag eerst Albon en daarna ook nog de achteraan gestarte Aitken hem voorbij gaan. Sergio Sette Câmara (Carlin) eindigde vierde en Nicholas Latifi (DAMS) sloot de top vijf af. Lando Norris kon nog terugkomen tot de zesde plaats en ging beide MP Motorsportrijders Ralph Boschung en Roberto Merhi vooraf. Die laatste start zondag van op de pole bij de tweede race.

Foto's: FIA Formula 2



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons