van der Horst

Azerbeidzjan GP achter gesloten deuren

Circuit Baku
Circuit Baku
De organisatoren van de Azerbeidzjan GP hebben zojuist aangekondigd dat de Formule 1-race voorzien van 4 tot en met 6 juni, achter gesloten deuren zal plaatsvinden. Afgelopen jaar werd de race op het stratencircuit van Baku geannuleerd.
  • G&A Motors Motorsport
De organisatoren van de Azerbeidzjan GP hadden gehoopt dit jaar fans te kunnen verwelkomen op het circuit na de annulatie van vorig jaar. De huidige coronacijfers in het land laten dit echter niet toe. "Deze beslissing is genomen in het licht van de aanhoudende gezondheids- en veiligheidsproblemen, veroorzaakt door de coronapandemie. De beslissing is na uitgebreid overleg tussen Baku City Circuit, de regering van de Republiek Azerbeidzjan, de F1 en de FIA genomen", melden de organisatoren. "Hoewel de wereldwijde situatie beter wordt, is het nog te vroeg om de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan 2021 op een veilige wijze met publiek te organiseren."

“Natuurlijk zijn we verheugd dat we de Formule 1 weer in Baku kunnen verwelkomen na zo’n moeilijke periode, maar we gaan de fans enorm missen", zegt Arif Rahimov, directeur van Baku City Circuit. "De gezondheid en veiligheid van iedereen die bij dit evenement werkt, is dit jaar wederom prioriteit. We hopen jullie in 2022 te kunnen verwelkomen!”

De Azerbeidzjan GP is de eerste race die aankondigt dat het geen fans zal toelaten. De Formule 1 blijft echter hoopvol dat het toeschouwers zal kunnen toelaten bij de "meerderheid" van de evenementen dit jaar.

Foto: FIA Formule 2Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op vrijdag 5 maart 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons