van der Horst

Azerbeidzjan: Ook George Russell behaalt eerste F2 zege

George Russell - ART GP
George Russell - ART GP
George Russell (ART GP) stond pas als twaalfde op de startgrid en toch kwam hij als overwinnaar over de finish in de tweede formule 2 race op de omloop van Baku. Na een blitsstart die hem al naar de vijfde plaats bracht in ronde 2 ging de Brit daarna nog voorbij Ralph Boschung, Lando Norris, Nicholas Latifi en Sette Câmara om alsnog de zege binnen te rijven. Met Russell kregen we de vierde verschillende winnaar in vier races.
Sergio Sette Câmara - Carlin
Sergio Sette Câmara - Carlin
Bij de start krijgen opnieuw verscheidene rijders hun wagen niet aan de praat en ook  Roberto Merhi (MP Motorsport) en Ralph Boschung (MP Motorsport) die op de eerste startrij stonden verprutsten hun start waardoor Nicholas Latifi (DAMS) de leiding kon nemen. Maar al vlug verloor de Canadees zijn positie aan Sergio Sette Câmara (Carlin). Ondertussen klom Russsell gestaag op in het klassement en ging uiteindelijk ook voorbij Sette Câmara. De Braziliaan verloor na de wedstrijd nog zijn tweede plaats toen bleek dat zijn wagen, die stil gevallen was in de uitloopronde, te weinig brandstof bevatte.

Nyck de Vries - Prema Racing
Nyck de Vries - Prema Racing
Nyck de Vries (Prema Racing) die als derde over de lijn kwam schoof zo op naar de tweede positie en Nicholas Latifi kreeg de laatste podiumpositie toebedeeld. Lando Norris (Carlin), die zicht had op een podiumplaats maar enkele plaatsen verloor bij een mislukt remmanoeuvre, werd nog vierde en behoudt de leidersplaats in het kampioenschap. Arjun Maini (Trident) pakte de vijfde positie voor Santino Ferrucci (Trident), Roberto Merhi (MP Motorsport), Ralph Boschung (MP Motorsport), Tadasuke Makono (Russian Time) en Louis Déletraz (Charouz).

Foto's: FIA Formula 2



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons